Renault, Atos, Dassault, STMicroelectronics și Thales își unesc forțele pentru a crea „Software République”

Companiile Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics și Thales și-au anunțat intenția de a-și uni forțele pentru a crea „Software République”, un nou ecosistem care va inova mobilitatea inteligentă.
Robert Stan - vin, 09 apr. 2021, 20:12
Renault, Atos, Dassault, STMicroelectronics și Thales își unesc forțele pentru a crea „Software République”

Intenția șefilor acestor companii – Luca de Meo, Elie Girard, Bernard Charlès, Jean-Marc Chery și Patrice Caine – este aceea de a își pune în comun experiența pentru a dezvolta și comercializa sisteme și software menite să ofere o mobilitate îmbogățită și durabilă pentru orașe, regiuni, companii și cetățeni.

Mobilitatea se schimbă și oferă noi oportunități. Potrivit Boston Consulting Group, piața globală a mobilității va crește cu 60% până în 2035, ajungând la 11 trilioane de euro. Această creștere se datorează în principal apariției progreselor tehnologice – vehiculele electrice, componentele noi, noile servicii post-vânzare și alte servicii cu valoare adăugată – a căror pondere pe piața globală a mobilității va evolua de la 5% la 45%.
Principalii actori industriali de pe alte continente, cu sprijinul statelor lor, se poziționează deja pentru a dezvolta o mare parte dintre aceste numeroase tehnologii noi datorită strategiilor de integrare consolidate. În acest context, membri fondatori ai „Software République” au afirmat necesitatea ca Franța și Europa sa construiască în mod colectiv un ecosistem durabil care are ca scop asigurarea suveranității lor în acest domeniu.

Pentru dezvoltarea și comercializarea în comun a sistemelor inteligente de mobilitate, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate și agile, au fost identificate ca domenii principale de cooperare sistemele inteligente pentru care facilitează conectivitatea sigură între vehicul și mediul său digital și fizic, simularea gestionării datelor menite să optimizeze fluxurile pentru teritorii și companii și ecosistemul energetic necesar simplificării experienței de încărcare a vehiculelor electrice.

Pentru a promova inovația, „Software République” va căuta, de asemenea, să creeze un fond de investiții pentru a finanța cele mai promițătoare start-up-uri și un incubator care va găzdui start-up-uri în domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă, unde aceștia vor avea acces la o dezvoltare virtuală colaborativă, mediu de experimentare și mentorat prin intermediul unei rețele de contacte valoroasă. Pentru a marca lansarea ecosistemului pentru start-up-uri și universități, partenerii Software République intenționează să organizeze un „data challenge” pentru a încuraja dezvoltarea tehnologiilor de mobilitate de mâine: electrice, conectate și autonome.

„În noul lanț valoric al mobilității, sistemele de la bord sunt noul motor și reprezintă direcția în care toate cercetările și investițiile sunt acum concentrate. În fața acestei provocări tehnologice, alegem să jucăm colectiv și deschis. Nu va exista un centru de greutate, valoarea fiecăruia va fi înmulțită cu celelalte. Expertiza combinată în securitate cibernetică, microelectronică, energie și gestionarea datelor ne va permite să dezvoltăm soluții de ultimă generație, unice, în serviciul mobilității cu emisii reduse de carbon, partajate, responsabile, realizate în Europa”, a declarat Luca de Meo, șeful grupului Renault.

Te-ar mai putea interesa și
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna ianuarie până la 3,1%, de la 3,4% în decembrie, însă în România rata anuală a inflaţiei a fost de două ori mai mare......
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber anunță lansarea UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori pot împărți aceeași cursă la costuri ...
Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties din Brașov intră în procedură de concordat preventiv
Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties din Brașov intră în procedură de concordat preventiv
Tribunalul Brașov a dispus deschiderea procedurii de concordat preventiv a Qualis Properties, ca urmare a admiterii apelului ...
Vânzările Nestle România au crescut anul trecut cu 18,8%, mult peste creșterea totală a grupului
Vânzările Nestle România au crescut anul trecut cu 18,8%, mult peste creșterea totală a grupului
Filiala locală a grupului Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a raportat pentru anul ...