1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Renault deschide în noiembrie uzina din Algeria

Directorul general al alianţei auto Renault-Nissan, Carlos Ghosn, ar urma să inaugureze la începutul lunii noiembrie noua uzină Renault din apropiere de Oran, Algeria, unde grupul va produce modelul Dacia Logan care va fi comercializat însă sub numele Renault Symbol pe piaţa din Algeria, informează cotidianul francez La Tribune citând surse din interiorul companiei.

04 sep, 2014 | Agerpres

Construcţia acestei uzine a început în urmă cu un an, în virtutea unui acord semnat în luna decembrie 2012 între Renault, Société Nationale de Véhicules Industriels (SNVI) şi Fonds National d'Investissement (FNI), conform căruia grupul francez va deţine 49% din acţiunile unei societăţi mixte, iar partea algeriană pachetul majoritar de 51%.

Uzina va crea 350 de locuri de muncă directe, ceea ce îi va permite să aibă o capacitate de asamblare de 25.000 de vehicule pe an în prima fază a proiectului. În cea de a doua fază, capacitatea de producţie ar urma să ajungă la 75.000 de vehicule pe an iar uzina va asambla şi utilitare.

Grupul auto francez a subliniat că Uzina din Algeria nu are nimic de a face cu uzina din ţara vecină Maroc. Uzina Renault de la Tanger produce modelele Dokker, Lodgy şi Sandero, iar aproximativ 90% din producţie este destinată exportului, în special spre Europa şi Franţa.

La Tribune precizează că grupul Renault trece printr-un proces de extindere rapidă pe alte continente. În cursul acestei luni, Renault ar urma să prezinte primele 4x4 Duster asamblate în Indonezia, după ce în luna mai a demarat procedurile pentru asamblarea berlinei Fluence în Malaisie, iar în luna aprilie a prezentat un plan de investiţii în valoare de 162 de milioane de euro pentru a produce două noi vehicule la uzina sa de la Curitiba (Brazilia).

Anterior, în luna decembrie 2013, Carlos Ghosn a semnat un acord pentru înfiinţarea unei societăţi mixte în China împreună cu constructorul local Dongfeng. Viitoarea uzină de la Wuhan ar urma să demareze producţia în 2016 iar primele modele vor fi de tip SUV. Renault, singurul mare producător auto mondial care nu are încă o uzină în China, vrea să vândă 600.000 de vehicule pe an în cea mai mare piaţă auto din lume.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO