Renault Espace, mașina franceză de familie, revine pe piață sub forma unui SUV cu șapte locuri

La 40 de ani de la prezentarea conceptului Renault Espace - „voiture a vivre”, marca franceză transformă monovolumul de familie într-un SUV cu șapte locuri care devine fratele mai mare al modelului Austral.
Robert Stan - mar, 28 mart. 2023, 09:33
Renault Espace, mașina franceză de familie, revine pe piață sub forma unui SUV cu șapte locuri

Cu câteva zile în urmă, portalul online Economica.net a fost prezent la Paris pentru prezentarea noului Renault Espace, un SUV derivat din modelul Austral cu care împarte o mare parte dintre componente. Aflate sub embargo până acum, informațiile oferite atunci de oficialii francezi sunt acum publice și pot fi dezvăluite publicului.

Vehicul care poate fi comandat în versiune cu cinci sau șapte locuri, noul Renault Espace este menit să continue dezvoltare mărcii franceze în segmentul D. Păstrând spiritul vizionar și revoluționar al generațiilor anterioare, noul model are acum alura unui SUV cu design atletic și elegant, iar versiunea Esprit Alpine adaugă un aspect sportiv.

Păstrând acelaşi ADN al predecesorilor săi cu cinci sau șapte locuri, Espace rămâne cel mai spațios model din gama Renault. Și acesta este punctul său forte! Alegerea materialelor sofisticate și a finisajelor pune în valoare caracteristicile sale de top, ce includ un plafon panoramic din sticlă de 1 m², mai mare decât oricare altul de pe piață.

Noul Espace este, de asemenea, modern și dotat cu tehnologie de ultimă generație în zona de interior și sub capotă. Beneficiază de toate dotările de conectivitate necesare șoferului și pasagerilor săi, având grijă totodată de amprenta sa asupra mediului. Dimensiunile sale exterioare sunt mai reduse și este cu 215 kg mai ușor decât predecesorul său, fiind echipat cu un grup motopropulsor complet hibrid E-Tech ultraeficient de 200 CP. Consumul de combustibil scăzut (4,6 litri la 100 km conform producătorului) îi oferă o autonomie de până la 1.100 km, iar bateria nu are nevoie de încărcare exterioară.

Păstrând tradiția istorică Renault de „voiture à vivre”, SUV-ul oferă performanță și siguranță rutieră la cel mai înalt nivel pentru toți pasagerii datorită platformei CMF-CD a Alianței, șasiului său special creat și celor 32 de sisteme de asistență pentru șofer. La volan, viața devine mult mai simplă grație MULTI-SENSE și 4CONTROL Advanced, sistemul cu patru roți directoare de la Renault.

„Noul Renault Espace este un vehicul important pentru a ne asigura și a confirma tranziția la un nivel superior în segmentele de piață. Păstrează ADN-ul celor cinci generații anterioare, prin imaginea specifică unui vârf de gamă, confortul, habitaclul și luminozitatea sa. De asemenea, a evoluat pentru a satisface noile cerințe ale clienților, cu un motor hibrid de referință și o experiență multimedia unică”, a declarat Fabrice Cambolive, CEO al mărcii Renault.

Renault Espace, SUV cu șapte locuri

Păstrând multe dintre elementele tehnice și de design ale deja cunoscutului Renault Austral, SUV-ul Espace mizează în continuare – ca și generațiile anterioare ale modelului – pe ideea de spațiu, confort și modularitate.

Deși are o caroserie mai scurtă decât generația anterioară cu 14 cm, modelul are un habitaclu mai lung, iar asta este o veste foarte bună în special pentru pasagerii celui de-al doilea rând de scaune care beneficiază de un spațiu extins în zona genunchilor (până la 321 mm). De asemenea, scaunele din al doilea rând se înclină până la 31 de grade.

Pasagerii de pe al treilea rând de scaune au și ei un spațiu amplu pentru genunchi (128 mm), însă poziția este mai puțin confortabilă, iar accesul este destul de dificil în ciuda deschiderii ample a ușilor și a sistemului Easy Access care permite glisarea scaunelor de pe rândul doi cu 260 mm spre față și înclinarea spătarului acestora.

Pe lângă habitaclul mare pus la dispoziția pasagerilor, Renault Espace crează o senzație chiar mai profundă de spațiu grație trapei de pe plafon care are nu mai puțin de 1,33 metri lungime și 0,84 m lățime.

Pentru a profita la maximum de spațiul din interior și pentru a asigura confortul pasagerilor, Noul Espace beneficiază pentru prima dată de glisarea celui de-al doilea rând cu 220 mm înainte și înapoi, fiind împărțit în două unități independente (raport 60-40). Prin glisare în spate până la capăt, pasagerii vor beneficia de cel mai extins spațiu pentru genunchi de pe piață (până la 321 mm); prin glisare în față până la capăt, portbagajul va avea o capacitate de 777 de litri (VDA) pentru versiunea cu cinci locuri.

O altă caracteristică modulară inteligentă: al treilea rând de scaune se pliază în podea, astfel încât să poată fi aranjat fie pentru a găzdui șapte persoane, fie pliat pentru a obține mai mult spațiu pentru portbagaj.

Această gamă largă de configurații interioare și posibilitatea de adaptare instantanee a capacității transformă noul Espace într-un model extrem de versatil.

Portbagajul modelului are o capacitate de încărcare de 1.818 litri în versiunea cu cinci locuri, cu al doilea rând de scaune rabatat, de 777 de litri în versiunea cu cinci locuri, cu al doilea rând culisat înainte sau de 159 litri în versiunea cu șapte locuri, cu al treilea rând în uz.

Datorită platformei CMF-CD, pe care o are în comun cu noul Renault Austral, SUV-ul Espace este cu 32 mm mai scund și cu 215 kg mai ușor decât predecesorul său. În cea mai mare parte, jumătate din această reducere considerabilă a greutății se datorează menținerii dimensiunilor la interior, în pofida reducerii dimensiunilor la exterior, restul datorându-se în mare parte motorului full hybrid E-Tech, care este mai ușor decât motoarele diesel din generația anterioară , trenului de rulare și scaunelor mai ușoare.

Un singur sistem de propulsie

Aerodinamica Renault Espace a fost optimizată prin raționalizarea formei noilor oglinzi și prin linia coborâtă a plafonului care se termină într-un spoiler și orificiile de ventilație din bara de protecție spate pentru eliminarea rezistenței/ frecării.

Vehiculul este propulsat de un sistem full hybrid E-Tech de 200 CP care consumă 4,6 litri la 100 km (ciclu combinat WLTP). Aceasta îi oferă o autonomie de până la 1.100 km. Cea mai eficientă versiune a modelului emite doar 104 grame de CO2 pe km, cu 35% mai puțin decât generația anterioară.

Sistemul E-Tech – compus dintr-un motor termic alimentat cu benzină, de 1.2 litri, în trei cilindri, care dezvoltă 130 CP și două motoare electrice – este completat cu o cutie de viteze automată multimodală, derivată din Formula 1, care combină două trepte la motorul electric și patru la motorul cu ardere internă.

Garda la sol mărită de 18 cm și jantele de 19 sau 20 de inch, în funcție de versiune, conferă noului Espace alura unui SUV în toată puterea cuvântului, elegant, atletic și vibrant.

Întrucât Renault Espace este cel mai lung vehicul din gama mărcii franceze, funcția 4CONTROL Advanced este esențială pentru a spori manevrabilitatea, agilitatea și dinamismul. Această caracteristică vine ca standard pe versiunile Iconic și Esprit Alpine și îmbunătățește plăcerea condusului, siguranța și raza de viraj datorită axului spate multi-link și capacităților de direcție pe patru roți.

4CONTROL optimizează poziția roților pe drumuri denivelate și pe alte suprafețe. Pentru a oferi stabilitate și agilitate sporită un actuator rotește foarte ușor roțile din spate în aceeași direcție cu roțile din față (dar doar până la 1 grad). La viteze mai mici, rotește roțile din spate cu până la cinci grade în direcția opusă.

Grație acestui sistem, raza de bracaj este de doar 10,4 metri, foarte apropiată de cea a unui vehicul mult mai mic precum Renault Clio. Pentru comparație, un vehciul cu doar două roți directoare are o rază de bracaj de circa 11,6 metri.

Totul pentru călătorii confortabile

Tabloul de bord al mașinii include un ecran OpenR în forma literei „L” format din două display-uri învecinate – un ecran TFT orizontal de 12,3 inch pe tabloul de bord (1920 x 720 pixeli) și un ecran tactil vertical de 12 inch în mijlocul consolei (1250 x 1562 pixeli). Incluzând head-up display-ul de 9,3 inch, noul Espace afișează informații pe o suprafață de aproape 1.000 de cm².

Fiecare rând de scaune are două sloturi USB-C, pe lângă un încărcător wireless și două prize de 12 V, iar ambianța interioară poate fi personalizată prin utilizarea luminilor ambientale (48 de culori).

Sistemul de sunet este și el unul de top, Harman Kardon, care include 12 difuzoare – unul central frontal, două tweetere și două woofer-uri în față și în spate, două difuzoare surround în spate și un subwoofer în portbagaj.

Bazându-se pe aplicația MyRenault, care oferă deja o experiență augmentată fără precedent, Renault își îmbunătățește gama de servicii exclusive conectate, în special prin parteneriate cu creatorii și dezvoltatorii de conținut.

Zece pachete de conținut unice sunt deja disponibile special pentru utilizatorii Renault prin intermediul sistemului multimedia OpenR Link: Waze, Amazon Music, L’Equipe for Renault, Vivaldi, Radio Player pentru Renault, Kabriol, Karacal, Les Incollables®pentru Renault, Easypark și Sybel.

Oriunde v-ați afla, puteți utiliza, de asemenea, aplicația MyRenault de pe smartphone-ul dumnevoastră pentru a ajunge la o bibliotecă de 39 de conținuturi (în funcție de țară), oferte exclusive și descărcare de aplicații prin OpenR Link.

Citește și:
– Renault reinventează cunoscutul Espace. Monovolumul devine SUV

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...