1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

News

Renault este aproape de finalizarea listei cu numele candidaţilor pentru funcţia de director general

Renault este aproape de finalizarea listei cu numele candidaţilor pentru funcţia de director general şi ar putea-o încheia înainte de sfârşitul anului, a afirmat, luni, preşedintele companiei franceze, Jean-Dominique Senard, transmite Reuters.

02 dec, 2019 | Agerpres

"Lista va fi finalizată într-o perioadă foarte scurtă de timp", le-a spus Senard jurnaliştilor, în marja unei conferinţe a grupului auto.

Statul francez este principalul acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

În octombrie, Consiliul de Administraţie al Renault a votat în favoarea demiterii directorului general Thierry Bollore şi a desemnat-o pe Clotilde Delbos, care ocupa funcţia de director financiar, în postul de director general interimar.

Potrivit surselor citate de Reuters, Clotilde Delbos şi-ar fi exprimat dorinţa de a fi luată în considerare pentru o numire permanentă, dar deocamdată nu este sigur că se află pe lista scurtă. Această listă, care nu era finalizată vineri seara, ar urma să fie compusă doar din trei nume şi va fi trimisă în zilele următoare comitetului de guvernanţă al grupului Renault. Printre candidaţii aflaţi pe această listă scurtă se numără Didier Leroy, director la Toyota, care era văzut ca un posibil înlocuitor al lui Ghosn după arestarea acestuia. Alţi candidaţi, susţin sursele, ar fi franco-germanul Patrick Koller, director general al producătorului de componente auto Faurecia, şi Luca de Meo, şeful SEAT, subsidiara Volkswagen.

Analiştii se aşteaptă ca producătorul auto să aleagă un nou director general până la finalul anului, pentru a se concentra deplin pe operaţiunile sale, în condiţiile în care vânzările auto sunt în scădere pe plan global. Mai mult, luna trecută, agenţia de evaluare financiară Fitch a înrăutăţit perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Renault de la stabilă la negativă.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO