1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Renault îl vrea director general al companiei pe italianul Luca de Meo, acum la Seat - La Vanguardia

Producătorul auto francez Renault i-a oferit preşedintelui brandului Seat, Luca de Meo, funcţia de director general, a anunţat sâmbătă publicaţia spaniolă La Vanguardia, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

15 dec, 2019 | ECONOMICA.net

Brandul auto spaniol Seat face parte din grupul german Volkswagen AG.

La Vanguardia susţine că iniţial Luca De Meo va deveni director general al Renault pentru o perioadă de doi ani, înainte de a prelua responsabilitatea alianţei producătorului auto francez cu firmele nipone Nissan şi Mitsubishi.

Anterior Reuters informase că Luca De Meo este inclus în lista posibililor candidaţi la conducerea Renault, alături de directorul general interimar Clotilde Delbos şi Patrick Koller, director general al al furnizorului de piese auto Faurecia.

Reprezentanţii Renault şi Seat nu au dorit să comenteze informaţiile publicate de La Vanguardia.

Guvernul francez este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

Italianul Luca De Meo, în vârstă de 52 de ani, a fost timp de patru ani preşedintele Comitetului executiv al Seat, supervizând redresarea vânzărilor producătorului auto cu sediul în Barcelona şi sporind importanţa brandului în cadrul grupului Volkswagen. De Meo vorbeşte franceza şi şi-a început cariera la Renault, înainte de a lucra pentru Toyota şi Fiat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO