Renault intră pe piaţa bancară din Marea Britanie

Grupul auto francez Renault a anunţat luni că divizia sa financiară RCI Banque va intra pe piaţa bancară din Marea Britanie, unde va lansa o bancă de economii, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 08 iun. 2015, 10:58
Renault intră pe piaţa bancară din Marea Britanie

Noua bancă, denumită RCI Bank, va demara luni activitatea şi va oferi deponenţilor britanici posibilitatea deschiderii unor conturi de economii cu o dobândă de 1,5%, precizează Renault într-un comunicat de presă, care confirmă o informaţie publicată anterior de Financial Times. Fondurile deponenţilor vor fi utilizate pentru a finanţa achiziţia de autoturisme mărcile Renault, Nissan, Dacia, Datsun şi Infiniti în Marea Britanie, scrie Agerpres.

‘Banca de economii din Marea Britanie reprezintă un nou pas în strategia noastră de a ne asigura 30% din finanţare de pe urma depozitelor de retail’, a declarat directorul RCI Banque, Gianluca De Ficchy.

Potrivit Renault, RCI Bank este singura filială a unui constructor auto care oferă o bancă de economii în Marea Britanie, grupul precizând însă că în cursul acestui an vor fi lansate şi alte produse. Lansarea RCI Bank urmează unor lansări similare pe pieţele din Franţa, Germania şi Austria.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...