1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Renault învie o legendă: Espace. Cum arată acum maşina care a făcut istorie

Salonul Auto de la Paris, care va debuta la finalul săptămânii viitoare, va aduce, printre altele, o premieră: va fi dezvăluită noia generaţie a maşinii care a schimbat piaţa auto.

27 sep, 2014 | ECONOMICA.net

Producătorul francez Renault va prezenta, la Mondialul din capitala Franţei, cea de-a cincea generaţie a modelului Espace, primul monovolum din lume, maşina care a a creat apoi o întreagă piaţă. Inspirat din conceptul Initiale Paris, prezentat la Frankfurt anul trecut, noul Espace se depărtează uşor de clasa monovolumelor, pe care a creat-o, şi se apropie de cea a SUV, dat fiind că segmentul cunoaşte o scădere a vânzărilor. Totuşi, chiar şi cu o gardă la sol ceva mai mare, cu o capotă mai proeminentă decât înainte, sau cu geamurile alungite care se îngustează spre spate, profilul rămâne de monovolum. Cu o lungime de 4,85 metri, noul Espace se apropie de vechiul Grand Espace.

Maşina poate primi până la şapte pasageri. Renault nu a prezentat încă imagini cu interiorul, aşa că doritorii trebuie să aştepte salonul ca să vadă enormul ecran tactil sau instrumentele de bord digitale, plasate acum în faţa şoferului. În ceea ce priveşte motorizările, noul Espace nu va beneficia de vreun V6, diesel sau benzină, aşa cum se zvonea. În schimb, va primi propulsorul 1.6 dCi, dar în două variante: prima, de 130 de cai putere, deja prezentă pe Megane sau Scenic, şi a doua, un inedit biturbo, care va dezvolta 160 de cai putere, ale cărui detalii, la fel, vor fi cunoscute la Salon.
Noul Espace va fi disponibil în showroom-uri cel mai probabil în primăvara anului 2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO