1EUR = 4.7249 RON | Bucureşti 30 º

Auto

Renault-Nissan: angajamentul Franţei pare să aplaneze, deocamdată, tensiunile din cadrul alianţei - Bloomberg

Angajamentul Guvernului francez de a nu interfera în guvernanţa grupului nipon Nissan Motor Co a evitat o criză în alianţa cu Renault, chiar dacă nu a reuşit să rezolve dezechilibrul din parteneriat, au apreciat analiştii de la Tokai Tokyo Research Center şi Advanced Research Japan, transmite Bloomberg.

14 dec, 2015 | Agerpres

'Cele trei părţi au evitat pe moment problemele, ceea ce e un lucru bun pentru stabilitatea preţului acţiunilor. Fundamental, rămâne o alianţă disproporţionată', susţine analistul Seiji Sugiura, de la Tokai.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. Cu toate acestea, echilibrul între Renault şi Nissan în cadrul alianţei a devenit un subiect tensionat după ce, în luna aprilie, statul francez şi-a majorat participaţia deţinută la Renault de la 15% la 19,7%, în ideea de a-şi dubla drepturile de vot la grupul auto. În schimb, Nissan nu are în prezent drepturi de vot la Renault, scrie Agerpres.

Vineri, Renault şi Guvernul francez au ajuns la un acord în urma căruia Parisul îşi va limita drepturile de vot la Renault, atenuând astfel interferenţele autorităţilor franceze asupra Nissan.

Boardul Renault, care include doi reprezentanţi ai Executivului, a acceptat în unanimitate ca statul să-şi menţină dreptul de a-şi dubla puterea votului din aprilie 2016, iar în schimb aceste drepturi de vot vor fi plafonate la 17,9%, cu excepţia anumitor circumstanţe.

Acordul reprezintă un efort de stabilizare a alianţei, după ce Franţa şi-a majorat participaţia la Renault la 19,74%, fără să-l informeze înainte pe directorul general al alianţei, Carlos Ghosn.

Majorarea participaţiei a provocat discuţii privind reechilibrarea structurii alianţei, care a fost creată când Nissan era în pragul falimentului. De atunci, producătorul auto nipon a devenit mai profitabil decât Renault, şi are o capitalizare bursieră mai ridicată decât a companiei franceze, sporind temerile privind viabilitatea structurii alianţei chiar înainte de decizia autorităţilor de la Paris.

Conform acordului de vineri, Nissan nu va trebui să plătească pentru o majorare a participaţiei în Renault pentru a descuraja influenţa Guvernului francez, susţine analistul Tsunenori Ohmaki de la Tachibana Securities Co.

Luni, acţiunile Nissan au scăzut cu 1,3% la Bursa de la Tokyo. La bursa de la Paris, acţiunile Renault au scăzut, vineri, cu 5,3%, evaluând compania la 26 miliarde de euro (28,6 miliarde de dolari).

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO