Renault planifică o versiune de producție a modelului Renault 5

Prezentat de CEO-ul Luca de Meo pe 14 ianuarie, la lansarea Renaulution, noua strategie de dezvoltare a Renault, noul sau vechiul Renault 5, îmbrăcat în haine noi și electrice, are o versiune de producție planificată. Compania se va baza pe noua platformă CMF-B EV pentru vehicule electrice compacte, modelul va fi construit, probabil, la uzina Douai de lângă Lille, Franța din 2023.
Economica.net - mie, 27 ian. 2021, 09:00
Renault planifică o versiune de producție a modelului Renault 5

Acum, Automotive News raportează că un alt model Renault bazat pe platforma CMF-B EV este planificat pentru 2025 – posibil un crossover sau un SUV inspirat de un alt clasic, și anume Renault 4. De asemenea, brandul Alpine va utiliza aceeași platformă ca cea anunțată în timpul prezentării strategiei Renault și planifică dezvoltarea unei mașini sport lectrică compactă din segmentul B, bazată pe aceeași arhitectură.

Ceea ce rămâne de văzut sunt posibilele specificații tehnice ale Renault 5 electric sau specificațiile practic posibile ale CMF-B EV. Până în prezent, Renault s-a bazat pe soluții proprii pentru modelele sale electrice mici Zoe și Twingo Electric, mai degrabă decât pe platforme electrificate la scară mai mare pentru marcă sau chiar în alianță cu Nissan și Mitsubishi.

CMF-B EV nu este o dezvoltare electrică complet nouă, ci o modificare a platformei CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, optimizată pentru segmentul B și este utilizat de actualele Renault Clio, Renault Captur, Nissan Juke și Nissan Note, printre altele. Cu toate acestea, CMF-B EV nu trebuie confundat cu platforma electrică mai mare CMF-EV, pe care se vor baza, de exemplu, Nissan Ariya și Renault Mégane eVision.

De altfel, nginerul șef Renault Giles le Borgne a declarat în timpul prezentării strategiei că vor obține o „versiune electrică a CMF pentru mașinile mici” pentru a putea oferi o gamă completă. O platformă electrificată pentru segmentul B ar avea un rol important: Clio și Captur se numără printre cele mai bine vândute modele ale Renault, iar Zoe este una dintre cele mai căutate mașini electrice din Europa. Până în prezent, însă, Clio și Captur sunt disponibile doar ca hibrizi sau, în cazul Captur, ca PHEV.

Te-ar mai putea interesa și
Rolls Royce a prezentat în România două „noi interpretări ale etalonului luxului automobilistic”
Rolls Royce a prezentat în România două „noi interpretări ale etalonului luxului automobilistic”
Modelele de lux Rolls Royce Phantom Series II și Ghost Black Badge au fost prezentate în România, acestea fiind destinate „elitei proprietarilor de automobile din România”...
„În România nu se poate trăi cu salariul minim” ministrul Muncii.  În prezent, salariul minim brut este de 2.550 de lei.
„În România nu se poate trăi cu salariul minim” ministrul Muncii. În prezent, salariul minim brut este de ...
Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate trăi ...
Alegeri Italia: A început votul pentru alegerea noului parlament
Alegeri Italia: A început votul pentru alegerea noului parlament
Italienii au început să voteze duminică dimineaţă pentru a-şi alege noul parlament, un scrutin pe care se aşteaptă ...
Toyota Motor îşi închide fabrica din Rusia
Toyota Motor îşi închide fabrica din Rusia
Toyota Motor a decis să îşi închidă fabrica din Rusia, după ce în martie îşi suspendase producţia şi importurile ...