1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Auto

Sportiva Sandero RS va avea motor aspirat de 2 litri

Grupul francez Renault va introduce în gama Renault Sport un model Sandero RS cu motor aspirat de 2 litri, au declarat surse din interiorul Dacia pentru publicaţia autoevolution. Modelul este la numai câteva luni de lansare.

17 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Este vorba despre o motorizare din familia Renault F4R, întâlnită de asemenea pe gama Duster în forma unui bloc de 135 cai-putere capabil de 148 Nm sau 141 cai-putere/200 Nm.

Iniţial, Sandero RS avea să fie echipat cu un motor 1.2 TCe turbo, mai "prietenos" cu mediul înconjurător, însă Renault a decis să opteze pentru motorizarea 2.0L.

Divizia Renault Sport a mai lucrat în trecut cu motoare din familia F4R, iar noul Sandero RS ar urma să fie capabil de 160 cai-putere, notează autoevoluion.

Maşina va fi echipată cu un buton sport, inscripţionat "RS", care va permite şoferului să opteze între două setări de acceleraţie şi configuraţie a motorului.

Modelul va avea cutie manuală în şase viteze şi o greutate de sub 1.100 de kilograme, jante de 17 inci şi discuri de frână împrumutate de la modele "mai mari" din gama Renault.

Inginerii Renault Sport au acordat o atenţie deosebită manevrabilităţii noului Sandero RS şi promit o experienţă de condus sportivă şi comodă fără să fie nevoie de sisteme sau tehnologii care ar împinge prea mult în sus preţul.

Renault nu va vinde Sandero RS sub sigla Dacia, optând să încadreze modelul exclusiv în gama Renault Sport, potrivit autoevolution. De asemenea, constructorul francez va evita să comercializeze modelul pe pieţele europene, pentru a nu-şi ataca propria gamă GT. Cel mai probabil, Sandero RS va ajunge în ţări precum Brazilia şi Rusia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO