1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Renault pregăteşte un proiect de 1,2 mld. dolari în China. Va construi 150.000 de maşini pe an

Grupul francez Renault pregăteşte lansarea unui proiect de 7,2 miliarde de yuani (1,2 miliarde de dolari) pentru producţia de autovehicule în China împreună cu Dongfeng Motor, parte a planurilor de a-şi creşte vânzările pe cea mai mare piaţă auto din lume, potrivit MarketWatch.

21 ian, 2013 | Mediafax

Proiectul mix va avea o capacitate anuală de 150.000 de autoturisme, inclusiv SUV-uri şi MPV-uri (Multi-Purpose Vehicle), potrivit unor date postate recent pe site-ul Biroului de Protecţie a Mediului din Hubei.

Potrivit agenţiei, care analizează impactul asupra mediului, proiectul va fi situat în Wuhan, capitala propvinciei Hubei. Sediul Dongfeng Motor se adlă în Hubei, precum şi companiile mixte ale grupului chinez cu producătorii străini PSA Peugeot Citroen şi Honda Motor.

Dongfeng Motor ocupă poziţia a doua pe piaţa auto din China, atât în funcţie de producţie cât şi de vânzări, după SAIC Motor. De asemenea, grupul produce maşini şi în parteneriat cu Nissan Motor şi Kia Motors.

Potrivit China Business News, un oficial din Wuhan a declarat că Dongfeng Motor şi Renault vizează începerea lucrărilor în mai.

Oficiali ai celor două companii nu au fost disponibili pentru comentarii.

Renault este printre puţinii producători locali care nu au facilităţi de producţie în China.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO