1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Renault Rusia va vinde maşini Lada în Cuba, din 2018

Avtovaz, subsidiara rusă a Renault, va relua exporturile de maşini Lada în Cuba, urmând să livreze sedanul 344 Vesta şi crossoverul Largus, care vor fi folosite ca taxiuri guvernamentale, vehicule de închiriat şi pentru uzul turiştilor, transmite Automotive News Europe.

01 dec, 2017 | Agerpres

Modelul Largus este o versiune a primei generaţii a celebrului Dacia Logan, în octombrie fiind pe locul opt în topul celor mai vândute maşini din Rusia.

Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%.

Noile maşini vor sosi în Cuba în ianuarie, a anunţat Avtovaz, cel mai mare producător auto din Rusia. Ultima dată când Lada a exportat maşini în Cuba a fost în anul 2005.

Vânzarea de maşini noi în această ţară a fost strict controlată în timpul regimului Castro, cumpărătorii având nevoie de un permis special, dar reglementările au fost relaxate în 2014. Totuşi, preţurile rămân ridicate, doar 20 din 1.000 de cubanezi deţin o maşină.

Planul strategic al Renault prevede majorarea exporturilor de maşini Lada de la 20.000 de vehicule, în 2016, la aproape 200.000, în 2026.

Lada exportă în 30 de ţări, majoritatea din fosta Uniune Sovietică. Anul acesta, compania a început să livreze maşini în China şi în Emiratele Arabe Unite.

''Cuba, alături de alte state din America Latină, este una dintre pieţele noastre prioritare de export. Ne aşteptam la majorarea livrărilor Lada pe piaţa cubaneză în următorii ani', a afirmat şeful Avtovaz, Nicolas Maure, fost director general la Groupe Renault Romania şi CEO la Automobile Dacia. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO