1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Auto

Renault şi-a atins obiectivele financiare în 2018 în pofida contextului dificil de pe piaţă

Grupul auto francez Renault şi-a atins obiectivele pe 2018 cu privire la cifra de afaceri şi marja operaţională, în pofida situaţiei dificile de pe pieţele internaţionale şi a scăderii contribuţiei Nissan la profitul său net, informează Reuters.

14 feb, 2019 | Agerpres

Proprietarul Dacia a raportat joi o cifră de afaceri în scădere cu 2,3% până la 57,42 miliarde euro, însă la un curs de schimb constant cifra de afaceri este mai mare cu 2,5% comparativ cu 2017. Profitul operaţional a scăzut la 3,36 miliarde euro, iar marja operaţională a scăzut şi ea cu 0,3 puncte până la 6,3%.

Renault miza pe o creştere a cifrei de afaceri la un curs de schimb constant şi pe o marjă operaţională de peste 6%.

De asemenea, profitul net a scăzut cu 36,6% până la 3,4 miliarde euro, în principal din cauza scăderii contribuţiei partenerului japonez Nissan. Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

"În 2018, Groupe Renault şi-a menţinut performanţele solide în pofida deteriorării mediului de afaceri. Rezultatele comerciale şi financiare demonstrează rezistenţa grupului şi adaptarea sa rapidă la un mediu plin de provocări", a declarat directorul general de la Renault, Thierry Bolloré.

Pentru 2019, grupul auto francez mizează pe o nouă creştere organică a vânzărilor sale şi pe o marjă operaţională de aproximativ 6%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO