Dacia se va vinde online în toată Europa, până în 2014

Renault şi Dacia intenţionează să îşi extindă agresiv vânzările online de maşini, astfel încât, până la sfârşitul lui 2014 aceastea să poată fi realizate pe toate pieţele europene, potrivit celor doi producători auto, relatează Automotive News Europe.
Economica.net - mar, 12 feb. 2013, 15:26
Dacia se va vinde online în toată Europa, până în 2014

Cele două branduri vor ca, prin extinderea activităţii portalurilor Dacia Store şi Renault Retail Group, să profite de o tendinţă de dezvoltare rapidă a acestui tip de retail al vehiculelor.

Analişti ai companiei de consultanţă Frost & Sullivan anticipează că producătorii auto vor folosi tot mai mult Internetul pentru promovarea şi comercializarea vehiculelor.

La nivel mondial, circa 4%, respectiv 4,5 milioane de maşini, ar putea fi vândute doar online până în 2020, în creştere de la circa 5.000 de unităţi în 2011, estimează Frost & Sullivan.

Cumpărătorii de maşini din Olanda pot calcula preţurile şi cumpăra online toate modelele Dacia, prin intermediul Dacia Store. În Italia şi Marea Britanie, clienţii pot calcula preţul şi pot plăti avansuri pentru Dacii.

Serviciul online al Renault Retail Group permite configurarea automobilului dorit, calcularea preţului şi plata avansului, pentru modelele Renault şi Dacia.

Alţi producători auto care oferă vânzarea online a automobilelor sunt Ford, în Marea Britanie, precum şi brandurile de nişă Tesla şi Fisker.

Chiar dacă Renault dezvoltă serviciul de vânzări online, grupul consideră că clienţii trebuie să continue să cumpere prin reţeaua de dealeri.

„Oferta de maşini online rămâne conformă cu strategia distribuţiei tradiţionale. Reţeaua de dealeri rămâne în ecuaţie. Este un tip de strategie de marketing folosit pentru a atrage un procentaj tot mai mare de clienţi care vor să cumpere maşini online”, a declarat Patrick Hoffstetter, şeful diviziei digitale a Renault.

Frost & Sullivan consideră că dealerii care nu reuşesc să inoveze ar putea avea aceeaşi soartă cu unele lanţuri mari de librării sau magazine de electronice. Retaileri mari din domeniul publicisticii şi divertismentului obţin peste 50% din venituri prin vânzări online, iar acest fapt a dus la închidea unui număr mare de magazine mari.

În pofida acestui risc, este improbabil ca producătorii auto să adopte un model în totalitate online pentru distribuţia de maşini în Europa sau oriunde în lume, în viitorul apropiat, consideră Andreas Gissler, analist la grupul Arthur D. Little.

Thomas Chanel, manager de marketing la divizia de retail a Renault, a confirmat că grupul nu intenţionează să adopte un plan de distribuţie fără dealeri, întrucât showroom-urile au servit întotdeauna ca instrument de marketing şi de oferire a serviciilor post-vânzare.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16, conform unui proiect de hotărâre......
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față viitorului sezon rece
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față ...
Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pregătindu-se pentru lunile ...
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Consumatorii germani s-ar putea confrunta cu o triplare a preţurilor la gaze în următoarele luni, după limitarea livrărilor ...
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a discutat cu mare parte din industrie
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a ...
Şeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş, a declarat, vineri seară, că reducerea de 50 de bani ...