Renault va ieşi din criză în 2015/2016 – Carlos Ghosn

Directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat luni că grupul auto francez va ieşi din criză în 2015/2016 şi va fi o companie mult mai puternică, transmite AFP.
Economica.net - mar, 19 nov. 2013, 07:30
Renault va ieşi din criză în 2015/2016 - Carlos Ghosn

Într-un interviu acordat cu ocazia aniversării a 80 de ani de la crearea Nissan, Carlos Ghosn a a promis că tot ceea ce a făcut în cei 12 ani în care s-a aflat în fruntea constructorului japonez ‘este posibil şi la Renault’.

‘Este nevoie de timp. Dacă aş fi făcut ceea ce am făcut la Nissan în mijlocul unei crize similare cu cea pe care Europa a înregistrat-o în ultimii cinci ani pot să vă asigur că rezultatele nu ar fi fost aceleaşi. În cazul Renault ultimii cinci ani nu au fost foarte uşori. Acestea fiind zise, Renault are un bilanţ sănătos şi va ieşi din criză mai puternic decât a intrat’, a apreciat Ghosn.
‘Renault trebuie comparat cu egalii săi: Fiat, PSA, Ford Europe, Opel. Cu ieşirea din criză care se profilează în prezent în Europa cred că în 2015/2016 veţi vedea un Renault mai puternic decât era la intrarea în criză în 2007’, a adăugat Ghosn.

Renault deţine, în prezent, 43,4% din acţiunile Nissan, care la rândul său deţine 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile. Carlos Ghosn ocupă postul de director general atât la Renault cât şi la Nissan.

Renault are trei uzine în America Latină, în Argentina, Brazilia şi Columbia, pe lângă cele şase uzine din Franţa. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit luni şi în prima parte a zilei de marţi foarte multe solicitări de ...