1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Renault va întrerupe producţia în Rusia pe fondul declinului pieţei auto

Renault va întrerupe producţia la fabrica de lângă Moscova timp de trei săptămâni, deoarece dificultăţile economice cu care se confruntă Rusia afectează cererea pe piaţa auto rusă, a anunţat, miercuri, publicaţia rusă 'Vedomosti', transmite site-ul themoscowtimes.com.

11 feb, 2015 | Agerpres

În perioada 16 februarie - 6 martie, activitatea va fi oprită la uzina de lângă Moscova, potrivit declaraţiei unui purtător de cuvânt al producătorului auto francez. La această unitate sunt fabricate modelele Logan, iar capacitatea de producţie depăşeşte 180.000 de unităţi, scrie Agerpres.

Şi alte companii auto importante au raportat oprirea sau reducerea producţiei în Rusia. În ianuarie, producătorul auto american General Motors a anunţat că timp de două luni va opri producţia la uzina sa din Sankt Petersburg

Miercuri, agenţia RIA Novosti a informat că firma suedeză Volvo va opri temporar producţia de camioane Volvo şi Renault la fabrica Kaluga.

Luni, Association of European Businesses (AEB) a raportat că vânzările auto în Rusia au scăzut în ianuarie cu 24%, după un declin de 10% în 2014.

În 2015, vânzările auto pe piaţa auto ar putea înregistra un recul de 35%, a estimat, luni, compania PricewaterhouseCoopers.

Luna trecută, 'Vedemosti' anunţa că Avtovaz, controlat de alianţa Renault-Nissan, este primul producător auto din Rusia care intenţionează să recurgă la concedieri în acest an, din cauza declinului accentuat al pieţei auto interne.

Compania va concedia 1.100 de angajaţi, dar numai directori, specialişti şi personal administrativ. În prezent, la fabricile Avtovaz din Izhevsk şi Togliatti lucrează aproximativ 52.000 de persoane, din care 10.000 sunt directori, specialişti şi personal administrativ. Dintre aceştia, 11% vor fi concediaţi începând cu luna aprilie.

În 2014, Avtovaz a renunţat la 20% dintre angajaţi. Noile concedieri vin după ce, anul trecut, vânzările de autoturisme marca Lada în Rusia au scăzut cu 15%, la 387.000 vehicule.

În 2008, Renault a achiziţionat o participaţie de 25% în Avtovaz, iar anul trecut a preluat controlul împreună cu partenerul nipon Nissan.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO