E oficial! Renault va produce Logan MCV şi la uzina din Maroc, începând cu anul 2017

Începând cu primul trimestru al anului 2017, Renault va produce Dacia Logan MCV şi în uzina sa din oraşul marocan Tanger, au declarat oficialii fabricii din Africa. 
Economica.net - mie, 21 sept. 2016, 11:54
E oficial! Renault va produce Logan MCV şi la uzina din Maroc, începând cu anul 2017

Grupul Renault a confirmat într-un comunicat de presă că o parte din producţia modelului Duster de la Mioveni va fi mutată în Maroc.

Potrivit Renault, uzina din Mioveni trebuie să răspundă cererii comerciale foarte mari pentru modelul Duster, care este al doilea cel mai vândut model din segmentul său, mai ales, în Europa.

„Cu scopul de a elibera o capacitate de producţie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV şi în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni şi la uzina din Tanger, în Maroc”, a precizat grupul Renault, într-un comunicat.

“Vom recupera producţia acestui model, care se asamblează acum în România, începând cu primul trimestru al anului 2017”, a declarat pentru presa franceză Jean Francois Gal, director al fabricii de la Tanger.

Renault va face investiţii suplimentare de circa 20 de milioane de euro în fabrica din nordul Africii, pentru a putea produce aici modelul Logan MCV.

Uzina din Maroc a grupului francez asamblează deja trei modele Dacia, Sandero, Dokker şi Lodgy şi, odată ce va fi mutată aici şi o parte din producţia Logan MCV, se estimează că va depăşi pragul de 300.000 de maşini asamblate într-un an. Pentru a susţine producţia în creştere, francezii vor angaja aici încă 600 de oameni, astfel că fabrica din Maroc are acum 7.000 de angajaţi.

Capacitatea maximă de producţie a uzinei de la Tanger este de 340.000 de unităţi pe an.

În acest an, uzina marocană a francezilor de la Renault va asambla 276.000 de maşini, în creştere puternică (cu 47.000 de vehicule în plus), faţă de anul 2015. 95% din maşinile produse în fabrica din Maroc, care a necesitat investiţii de 1,2 miliarde de euro, şi care va fi cea mai mare uzină a grupului Renault, sunt exportate.

Te-ar mai putea interesa și
Bursa de la București a pierdut 4,71 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână
Bursa de la București a pierdut 4,71 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 4,714 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 2,38%, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a urcat cu 273,13%, în......
Cartierele din București unde au scăzut prețurile la apartamentele cu două camere
Cartierele din București unde au scăzut prețurile la apartamentele cu două camere
În câteva cartiere din București prețul mediu cerut de proprietarii de apartamente cu două camere a scăzut chiar și ...
Olaf Scholz: Germania discută cu aliaţii săi garanţii de securitate pentru Ucraina
Olaf Scholz: Germania discută cu aliaţii săi garanţii de securitate pentru Ucraina
Germania discută garanţii de securitate pentru Ucraina cu aliaţii săi, în pregătirea terenului post-conflict din Ucraina, ...
Sphera Franchise Group, care operează restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell, analizează instalarea de surse pentru producerea de energie din surse regenerabile
Sphera Franchise Group, care operează restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell, analizează instalarea de surse pentru ...
Sphera Franchise Group, care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, a anunțat ...