1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

Renault: Dacia a pus umărul la creşterea înmatriculărilor cu 7,6% în Europa, în T3

Grupul auto francez Renault a anunţat miercuri seară o creştere de 6,7% a cifrei sale de afaceri în trimestrul al treilea, transmite Bloomberg. În Europa, înmatriculările au crescut cu 7,6% în timp ce cota de piaţă a crescut cu 0,2 puncte până la 9,3% datorită succesului înregistrat de modelele Renault Clio, Renault Captur şi Dacia Sandero.

30 oct, 2014 | Agerpres

În perioada iulie-septembrie 2014 cifra de afaceri a Renault a crescut până la 8,53 miliarde de euro de la 7,99 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut. Grupul francez a precizat că în trimestrul al treilea a vândut aproximativ 613.000 de autovehicule la nivel mondial, o cifră stabilă comparativ cu performanţa de anul trecut, scrie Agerpres.

'Evoluţia pozitivă a afacerilor din Europa a compensat declinul înregistrat de principalele pieţe emergente ale grupului Renault. Grupul a câştigat cote de piaţă în toate regiunile, cu excepţia celor două Americi' a informat Renault într-un comunicat.

În Europa, înmatriculările grupului Renault au crescut cu 7,6% în timp ce cota de piaţă a crescut cu 0,2 puncte până la 9,3%. Acest lucru se datorează succesului înregistrat de modelele Renault Clio, Renault Captur şi Dacia Sandero. În afara Europei însă vânzările Renault au scăzut cu 7% ca urmare a performanţelor slabe înregistrate de două pieţe importante : Rusia şi America Latină. În total, vânzările Renault în afara Europei au revenit la nivelul lor din urmă cu trei ani: 48% din vânzările totale, faţă de 55% în trimestrul al treilea 2012 şi 52% în trimestrul al treilea 2013.

În aceste condiţii, grupul Renault şi-a reafirmat obiectivul de a-şi majora profitul operaţional în acest an comparativ cu rezultatul de 1,24 miliarde de euro înregistrat în 2013.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit între timp un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO