Reorganizarea Tarom – Grindeanu spune că şansa companiei de a fi salvată este planul asumat cu CE

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, referindu-se la situaţia Tarom, că şansa companiei de a fi salvată este planul asumat cu Comisia Europeană (CE), de la care nu trebuie să se facă "rabat".
AGERPRES - lun, 22 aug. 2022, 15:49
Reorganizarea Tarom - Grindeanu spune că şansa companiei de a fi salvată este planul asumat cu CE

„Taromul nu se află într-o situaţie economică bună, din păcate. (…) În momentul în care ne-am angajat totuşi la un plan cu Comisia Europeană – şi e un lucru pe care România şi l-a asumat pentru salvarea Taromului, să se intre pe acel făgaş – un plan asumat, un plan care dă o şansă companiei Tarom de a fi salvată. (…) Nu există alt plan decât cel agreat cu Comisia Europeană. Nu trebuie să facem rabat la ceea ce ne-am angajat. (…) E un plan pe care trebuie să mergem şi să dăm o şansă. Nu descoperim apa caldă”, a afirmat Grindeanu, în Prahova.

Referindu-se la greva anunţată şi la revendicările salariale, ministrul a punctat dezechilibrele salariale din interiorul companiei.

„Ştiu ce înseamnă nivelul de salarizare din Tarom şi dezechilibrele care există în interiorul Taromului. Aş vrea să fiu foarte clar pentru că unele nivele (…) sunt asemănătoare cu nivele de salarizare de la companii care merg foarte bine economic, iar altele sunt pe salariul minim pe economie. În momentul în care te afli în această situaţie economică, o dublezi şi cu o anunţată grevă, intri într-un scenariu din ce în ce mai dificil în a salva compania Tarom. (…) Ştiu că există mulţi angajaţi, în special în teritoriu, care au nivelul de salariu minim pe economie şi mă aşteptam ca acolo în primul rând să se vină cu revendicări, nu revendicări pentru tot personalul, unii dintre ei având nivel de salarizare asemănător cu nivelul de salarizare de la companii care merg foarte bine economic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a participat la predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor pe Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al Autostrăzii Ploieşti – Buzău.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 miliarde de dolari, a raportat joi un profit de 1.200 de miliarde de coroane......
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă ...
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
 Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 5,2% în ritm anual în luna martie, primul declin ...