Reorganizarea Tarom – Grindeanu spune că şansa companiei de a fi salvată este planul asumat cu CE

22 08. 2022
tarom_21_69349100

„Taromul nu se află într-o situaţie economică bună, din păcate. (…) În momentul în care ne-am angajat totuşi la un plan cu Comisia Europeană – şi e un lucru pe care România şi l-a asumat pentru salvarea Taromului, să se intre pe acel făgaş – un plan asumat, un plan care dă o şansă companiei Tarom de a fi salvată. (…) Nu există alt plan decât cel agreat cu Comisia Europeană. Nu trebuie să facem rabat la ceea ce ne-am angajat. (…) E un plan pe care trebuie să mergem şi să dăm o şansă. Nu descoperim apa caldă”, a afirmat Grindeanu, în Prahova.

Referindu-se la greva anunţată şi la revendicările salariale, ministrul a punctat dezechilibrele salariale din interiorul companiei.

„Ştiu ce înseamnă nivelul de salarizare din Tarom şi dezechilibrele care există în interiorul Taromului. Aş vrea să fiu foarte clar pentru că unele nivele (…) sunt asemănătoare cu nivele de salarizare de la companii care merg foarte bine economic, iar altele sunt pe salariul minim pe economie. În momentul în care te afli în această situaţie economică, o dublezi şi cu o anunţată grevă, intri într-un scenariu din ce în ce mai dificil în a salva compania Tarom. (…) Ştiu că există mulţi angajaţi, în special în teritoriu, care au nivelul de salariu minim pe economie şi mă aşteptam ca acolo în primul rând să se vină cu revendicări, nu revendicări pentru tot personalul, unii dintre ei având nivel de salarizare asemănător cu nivelul de salarizare de la companii care merg foarte bine economic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a participat la predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor pe Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al Autostrăzii Ploieşti – Buzău.