1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Cât de mult plătesc românii pe reparaţiile auto - studiu VeziCatFace

Un studiu al VeziCatFace realizat pe proprietarii auto din România arată ca în medie un român plăteşte anual 1120 lei pe reparaţiile maşinii. Costul diferă în funcţie de tipul pieselor de schimb utilizate, dar şi de locul unde se face reparaţia.

19 aug, 2015 | ECONOMICA.net

81% dintre romani isi repara masina in service, 15% apeleaza la un mecanic particular, iar 5% se ocupa singuri de reparatii.

Cei care aleg sa isi repare singuri masina au un cost mediu anual de 782 lei. Spre comparatie, costul mediu la un service este de 1270 lei, iar la un mecanic particular de 935 lei.

Costul cu reparatiile nu include si reviziile anuale si costul anvelopelor.

O masina din Romania sta in medie 4 zile "pe bara" anual

Aceasta durata difera si in functie de locul unde se face reparatia. Spre exemplu, daca proprietarul se ocupa singur de reparatie, aceasta dureaza in medie aproape 5 zile, pe cand daca va merge intr-un service, durata va scadea la 4 zile pe an.

Piesele de schimb originale maresc costul reparatiei cu 22%

Costul mediu al reparatiilor auto realizate de romani intr-un an este de 1120 lei. Acest cost difera insa in functie de tipul pieselor de schimb utilizate. Astfel, costul mediu anual al reparatiei folosind piese aftermarket este de 965 lei, mai mic cu peste 100 lei fata de costul reparatiei cu piese din dezmembrari (1085 lei).

Cel mai mare cost il au cei care folosesc piese originale, acestia ajungand sa plateasca anual 1180 lei pe reparatii.

Femeile platesc mai mult pe reparatii decat barbatii

Costul mediu anual al reparatiilor este de 1100 lei pentru barbati si 1200 lei pentru femei. Aceasta diferenta se poate explica si prin faptul ca 6% dintre barbati aleg sa isi repare singuri masina.

De asemenea, si numarul de zile de reparatii pe an este mai mare in cazul femeilor. Masinile acestora au nevoie in medie de 5 zile de reparatii pe an versus 4 zile in cazul barbatilor.

O estimare a costului cu reparatiile pentru masinile din Romania, se poate face pe www.vezicatface.ro.

Studiul VeziCatFace.ro a fost realizat pe un numar de 1719 respondenti din Romania si are o marja de eroare de +/- 2%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO