Reprezentant al firmei care a detonat turnul de apă de la Sibiu: Demolarea a decurs corect

Reprezentantul firmei care a detonat turnul vechi de apă din curtea unei fabrici dezafectate din Mediaş, Miklos Levente, declară că demolarea a decurs corect şi locuitorii din zonă au fost anunţaţi, dar proprietarul atelierului distrus de dărâmături spune că inclusiv pereţii casei sale sunt crăpaţi.
Economica.net - vin, 02 nov. 2012, 17:28
Reprezentant al firmei care a detonat turnul de apă de la Sibiu: Demolarea a decurs corect

Miklos Levente, reprezentant al firmei care a executat detonarea turnului din curtea fabricii dezafectate, a declarat, vineri, că toată lumea a fost anunţată despre eveniment, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din punctul nostru de vedere, demolarea a decurs corect. Turnul de apă a căzut exact unde am dorit noi, dar din păcate partea superioară s-a desprins în momentul impactului cu solul şi s-a rostogolit, s-a dat peste cap şi a lovit gardul şi implicit a căzut peste un garaj al omului care locuieşte acolo. Nu s-au înregistrat victime, nu a fost nicio problemă. Noi am anunţat pe toată lumea, oamenii au fost în stradă, din păcate s-a întâmplat acest eveniment neprevăzut despre care nu puteam să ne dăm seama fiindcă partea superioară a rezervorului (turnului de apă – n.r.) a fost armată cu profile «i» foarte mari”, a spus Miklos Levente.

Potrivit acestuia, partea superioară a rezervorului a fost armată cu profilele „i de 400”, iar în momentul în care acestea au atins pământul, nu s-au distrus ca betonul, ci au alunecat în pantă şi au intrat în curtea bărbatului care deţine atelierul.

La rândul său, proprietarul atelierului distrus a declarat că inclusiv pereţii casei sale sunt crăpaţi în mai multe locuri. În plus, bărbatul a afirmat că nu a fost informat despre demolare.

„Dacă eram înăuntru, ne zdrobea pe toţi. Nu a venit nimeni să anunţe nimic. (…) Dacă era cineva pe afară, îi omora pe toţi. Am şi casa crăpată în mai multe locuri”, a declarat proprietarul atelierului distrus.

Un turn vechi de apă, aflat în curtea unei fabrici dezafectate din municipiul Mediaş, a căzut peste un atelier, în urma detonării construcţiei, care, potrivit locuitorilor din zonă, a fost făcută greşit, în condiţiile în care turnul a căzut într-o zonă în care se află case.

Detonarea turnului de apă a fost filmată de un cameraman din municipiul Mediaş. În urma detonării controlate a turnului de apă, construcţia a căzut în apropierea unei case, distrugând un atelier.

Locuitorii susţineau că detonarea a fost făcută greşit, întrucât construcţia nu trebuia să cadă peste atelier, unde sunt mai multe case.

Potrivit celor care au fost de faţă la detonarea turnului de apă din curtea fostei fabrici de geamuri Geromed din Mediaş, nu este prima dată când locuitorii din zonă sunt puşi în pericol, aceasta fiind cea de-a treia detonare a unei clădiri din cadrul fabricii dezafectate.

Conform pompierilor, detonarea controlată a turnului de apă a fost făcută de o firmă specializată din Târnăveni, judeţul Mureş.

Poliţia municipiului Mediaş a anunţat că face verificări în acest caz, deşi nu au fost depuse sesizări privind producerea de pagube materiale.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...