1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Reprezentantul SIF Muntenia a demisionat din consiliul de administraţie al Romaero

Gabriel Filimon, unul din cei doi reprezentanţi ai SIF Muntenia în consiliul de administraţie al Romaero, a demisionat din funcţie, arată un comunicat al companiei specializată în producerea şi întreţinerea avioanelor, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie News.ro.

09 feb, 2017 | News.ro

Gabriel Filimon era administrator al Romaero din anul 2013.

În consiliul de administraţie vor rămâne şase membri până cel târziu în luna aprilie, când adunarea generală se va întruni pentru aprobarea situaţiilor financiare pe 2016, , scrie News.ro.

Cel de-al doilea administrator reprezentant al acţionarului minoritar SIF Muntenia în CA Romaero este Florin Dănuţ Buzatu.

Ultima modificare de componenţă a consiliului de administraţie al Romaero a avut loc la începutul lunii iulie 2016, când acţionarul majoritar, statul român prin Ministerul Economiei, a aprobat o primă formă a strategiei de redresare pentru Romaero SA.

Anul acesta, Romaero va pregăti circa 60 de mecanici şi ingineri de aviaţie pentru aeronave din familia Airbus A320.

De asemenea, Executivul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă (OUG) de modificare a OUG 51/2015, prin care a stabilit că 60% din sumele obţinute de firmele din industria de apărare din valorificarea activelor, în cadrul unui plan de reorganizare, vor rămâne la dispoziţia acestora pentru modernizarea capacităţilor de producţie.

Măsura a fost luată în contextul în care investiţiile în modernizarea industriei de apărare au fost amânate în ultimii ani, deşi accelerarea lor a fost cerută atât de UE, cât şi de NATO.

Aprobarea de către Guvern a acestor măsuri de stimulare a investiţiilor în industria de apărare era aşteptată de Romaero pentru a propune un plan de regenerare economică a platformei Romaero Băneasa, prin care să se creeze locuri de muncă în industria aeronautică şi în domenii conexe acesteia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO