1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Repsol urmează să vândă active şi să reducă dividendele, după naţionalizarea YPF

Repsol se pregăteşte să vândă active, să reducă dividendele şi investiţiile în operaţiuni mai puţin profitabile, potrivit primului plan strategic după ce Argentina a naţionalizat participaţia majoritară a grupului spaniol la compania petrolieră YPF, transmite Reuters.

29 mai, 2012 | Mediafax

Repsol speră să-şi conserve ratingul de credit prin investiţii în upstream, adică producţia de petrol şi gaze, cel mai profitabil segment.

YPF, cea mai mare companie petrolieră din Argentina, a fost naţionalizată la mijlocul lunii aprilie, măsură criticată de Repsol, guvernul spaniol şi Uniunea Europeană.

Repsol vrea să crească producţia de petrol cu peste 7% anual în perioada 2012-2016, prin exploatarea depozitelor din afara Argentinei, se arată în proiectul prezentat marţi.

Grupul spaniol vrea să inevstească 19,1 miliarde euro în următorii patru ani, 77% din sumă fiind destinată explorării şi exploatării de petrol.

Compania anticipează un profit net cu 80% mai mare în 2016 faţă de nivelul de 1,7 miliarde euro din 2011, cifre care exclud contribuţia YPF. Dividendele vor fi reduse la 40-55% din profitul net, de la 63%.

Repsol urmează de asemenea să vândă active de până la 4,5 miliarde euro până în 2016. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO