1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

News

Republica Moldova a redeschis navigaţia pe Prut

Republica Moldova a redeschis sâmbătă oficial navigaţia internă pe râul Prut pe sectorul Giurgiuleşti-Cahul (Sud, care corespunde aproximativ sectorului Galaţi-Oancea din România).

23 iun, 2012 | Agerpres

La eveniment au participat oficialităţi din Republica Moldova, inclusiv premierul Vlad Filat, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii din România, precum şi responsabili din domeniul transportului naval şi protecţiei mediului din cele două state, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, redeschiderea transportului naval va permite efectuarea importului de materiale de construcţie (criblură) necesare pentru reabilitarea şi construcţia drumurilor din regiunea de sud a Republicii Moldova, de asemenea se deschide şi posibilitatea transportării producţiei agricole prin portul Giurgiuleşti.

Prima barjă, cu o încărcătură de 600 tone de pietriş, a ajuns sâmbătă la Cahul din portul Constanţa, potrivit unui comunicat al guvernului de la Chişinău. Vlad Filat a menţionat că în cadrul unei şedinţe de săptămâna viitoare, la Guvern, va fi examinată chestiunea navigaţiei interne pe râul Prut şi vor fi puse la punct continuarea lucrărilor de curăţire a albiei râului şi consolidarea infrastructurii adiacente a acestuia.

Potrivit guvernului Republicii Moldova, navigaţia pe Prut a fost întreruptă acum 25 de ani. Autorităţile de la Chişinău îşi doresc continuarea lucrărilor care va permite, până în iarna acestui an, organizarea transportului vamal până la oraşul Leova (regiunea localităţii Bumbăta, judeţul Vaslui).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO