1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Republica Moldova va lua gaze mai ieftine din Rusia, de la 1 octombrie - Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat luni că preţul gazelor naturale plătit de ţara sa pentru gazele ruseşti va scădea în octombrie cu 10-15 dolari, de la nivelul actual de 235 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

09 sep, 2019 | Agerpres

Republica Moldova achiziţionează gaze naturale de la gigantul rus Gazprom ca parte a acordului semnat în 2008 şi care expiră la 31 decembrie.

De asemenea, Dodon a declarat într-o conferinţă de presă că Gazprom ar putea reduce şi mai mult preţul gazelor, cu 40-50 de dolari, de la 1 ianuarie, şi cu 70 de dolari de la 1 aprilie.

Anunţul vine după ce sâmbătă s-au întâlnit la Moscova preşedinţii celor două ţări, Vladimir Putin şi Igor Dodon.

"La întâlnire au fost discutate diverse aspecte ale relaţiilor bilaterale, precum şi problema gazelor. Aceste negocieri sunt aproape de finalizare şi parametrii propuşi sunt în general potriviţi", a declarat pentru RIA purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, fără a da detalii suplimentare.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a anunţat sâmbătă că a ajuns la un acord cu Putin privind reducerea preţului gazelor de la 1 octombrie. Înainte de vizita la Moscova, Dodon afirmase că va propune o reducere de 30% a preţului gazelor naturale. Pe baza actualului consum de gaze al Republicii Moldova, de trei miliarde de metri cubi, o reducere a preţului de 30% ar fi echivalentul a 200 de milioane de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO