Responsabilii CE Hunedoara au dat asigurări că nu va fi oprită încălzirea în Deva, iar angajaţii vor primi salariile în 8 ianuarie

O întâlnire a reprezentanţilor Complexului Energetic Hunedoara şi a principalelor sindicate a avut loc, sâmbătă, la Prefectura Hunedoara, la solicitarea prefectului Vasilică Potecă, după ce Sindicatul Solidaritatea a atras atenţia că s-ar putea întrerupe furnizarea agentului termic, dar şi activitatea de la Termocentrala Mintia. Ulterior, Prefectura a anunţat că reprezentanţii CEH au dat asigurări că angajaţii care nu au primit salariile le vor încasa în 8 ianuarie, dar şi că încălzirea nu va fi oprită la Deva, potrivit News.ro.
Economica.net - sâm, 04 ian. 2020, 14:52
Responsabilii CE Hunedoara au dat asigurări că nu va fi oprită încălzirea în Deva, iar angajaţii vor primi salariile în 8 ianuarie

La sediul Prefecturii Hunedoara a avut loc, sâmbătă, o întâlnire între reprezentanţi ai conducerii Complexului Energetic Hunedoara, ai principalelor sindicate ale minerilor şi ale energeticienilor şi ai Primăriei Deva pentru a fi analizate cauzele şi a se stabili soluţiile prin care să fie rezolvată problema întârzierii plăţii salariilor către o parte a angajaţilor CEH.

„Convocarea întâlnirii a fost făcută de Prefectul Judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, şi a fost determinată de comunicatul emis vineri de liderul Sindicatului Solidaritatea din cadrul Termocentralei Mintia, Cristian Iştoc, potrivit căruia, luni, 6 ianuarie, o parte din energeticieni ar urma să întrerupă activitatea la termocentrală din cauza neprimirii drepturilor salariale prevăzute pentru 30 decembrie 2019. Prefectul Judeţului Hunedoara îşi exprimă regretul că, deşi au fost invitaţi, la această întâlnire nu a participat niciun lider al Sindicatului Solidaritatea din cadrul Termocentralei Mintia. Au fost prezenţi preşedintele Mircea Crişovan şi presedintele executiv Ionel Leric ai Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva – Mintia, precum şi preşedintele executiv al Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Alin Sîn”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Prefectul de Hunedoara a aflat, astfel, că drepturile salariale prevăzute a fi acordate angajaţilor CEH în 30 decembrie 2019 au fost plătite parţial din cauza sumelor insuficiente existente în contul companiei.

„Conducerea CEH a luat decizia de a fi plătite doar salariile angajaţilor din subteranul Văii Jiului. Astfel, nu au primit aceste drepturi băneşti energeticienii de la Mintia şi Paroşeni precum şi personalul administrativ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. La solicitarea Prefectului Judeţului Hunedoara, privind rezolvarea urgentă a situaţiei, conducerea CEH, reprezentată de Cristian Roşu, Administrator Special, a confirmat că miercuri, 8 ianuarie a.c., banii vor fi viraţi in conturile celorlalţi angajati”, mai arată sursa citată.

Prefectul Vasilică Potecă a cerut, de asemenea, informaţii privind o eventuală întrerupere a furnizării agentului termic în municipiul Deva, posibilitate prevăzută în acelaşi comunicat semnat de liderul Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iştoc.

„Atât Administratorul Special cât şi directorul Complexului şi cel al Termocentralei Mintia au precizat că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult, atât aprovizionarea cu cărbune din Valea Jiului, cât şi plata drepturilor salariale vor fi asigurate la timp”, se mai arată în comunicat.

Prefectul Vasilică Potecă a solicitat ca, luni dimineaţă, conducerea Complexului Energetic Hunedoara să fie prezentă la Termocentrala Mintia pentru a prezenta situaţia din aceste zile şi soluţiile pentru rezolvarea tuturor problemelor.

Conducerea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a trimis, vineri, o adresă premierului Ludovic Orban, prin care solicită „implicarea de urgenţă a Guvernului României în vederea evitării opririi activităţii de producere a energiei electrice şi termice în cadrul Termocentralei Mintia” şi atrage atenţia că peste 1.000 de cetăţeni din Petroşani au rămas în frig, în plină iarnă.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Peste 1,9 milioane de kg de deșeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase au fost descoperite pe un vapor ce urma să ajungă în țară pentru a ajunge......
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şase luni din 2021, cu 53,7%, ...
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (Romania) - Oryahavo (Bulgaria) este, începând de astăzi, 1 august, operaţional ...
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa, prima destinaţie turistică mondială, speră să primească în această vară un număr de 50 de milioane de ...