Firma care hrăneşte Armata Română mai are puţin şi bate lanţul City Grill

Restaurantul care hrăneşte personalul Armatei Române a ajuns în prima ligă pe piaţa de profil. Este al cincilea lanţ după cifra de afaceri şi are un potenţial foarte mare de creştere.
Economica.net - mie, 17 iul. 2013, 21:11
Firma care hrăneşte Armata Română mai are puţin şi bate lanţul City Grill

Marile lanţuri internaţionale de restaurante ce ocupă de ani buni poziţii fruntaşe în clasamentul în funcţie de valoarea business-ului sunt concurate serios, începând de anul trecut, de o companie de stat. Ro-Armycatering, deţinută de C.N.Romtehnica SA, a reuşit în al doilea an de activitate (în 2012) să ajungă la o cifră de afaceri de 30,5 milioane de lei şi un profit net de aproximativ 38.700 de lei. Business-ul a crescut faţă de 2011 de aproximativ 30 de ori, propulsând firma pe locul al cincilea în topul celor mai profitabile lanţuri de restaurante din România.
 
Spre comparaţie, pe primul loc în top se găseşte lanţul american de restaurante tip fast-food McDonald’s a raportat anul trecut afaceri de 399,9 milioane de lei, cu 0,39% mai mult faţă de anul anterior, şi un profit net de 4,1 milioane de lei, potrivit datelor furnizate ECONOMICA.NET de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. McDonald’s este însă un brand internaţional prezent în România încă din 1995.

Cu puţin în faţa Ro-Armycatering, pe locul 4 din top 5 se află, cu afaceri nete de 35,46 milioane de lei, faţă de 30,8 milioane de lei cu un an în urmă, societatea Trotter Management SRL, cea care operează lanţul City Grill. Compania deţinută de omul de afaceri Dragoş Petrescu a avut, însă, un profit net de 3,9 milioane de lei, cu 1,4% mai puţin faţă de 2011, adică o marjă de profit de 13%, cea mai mare dintre competitori.

Citeşte şi: Unde merg românii la restaurant. Top cinci lanţuri cu cele mai mari vânzări din România

Cum au reuşit?

Succesul Ro-Armycatering se datorează în primul rând faptului că are asigurată o bază extrem de numeroasă de clienţi, fără a fi nevoie de marketing şi campanii intense şi continue de promovare. Compania asigură servicii de hrănire exclusiv pentru personalul Armatei României şi are deja drept consumatori efectivele din 40 de unităţi militare, majoritatea instituții militare de învățământ și baze de instrucție din localităţi precum București, Otopeni, Buzău, Breaza, Brașov, Predeal şi altele. În jur de 7.500 de oameni plătesc astfel zilnic cel puţin o masă pentru a mânca de la Ro-Armycatering. „Servim masa exclusiv pentru personalul Armatei. Printre alţii, sunt copii şi studenţi din Academiile Militare care plătesc pentru a lua masa de la noi”, a explicat pentru ECONOMICA.NET directorul companiei, Mitroi Vichi-Vasile.   

Mai mult, veniturile companiei au crescut anul trecut şi pe seama unor evenimente precum Parada organizată în București cu ocazia Zilei Naționale a României la care au participat peste 700 persoane/zi, Nato Military Committee Conference (desfăşurată în România – peste 300 persoane/zi – n.r.) sau Black Sea Defense & Aerospace (peste 150 persoane/zi).

Cu toate acestea, managerul companiei susţine că este destul de dificil să te menţii la acest nivel. „Noi încercăm să gestionăm foarte bine fenomenul. Vrem să ne menţinem în vârf, dar este foarte greu în condiţiile economice actuale”, a spus directorul Ro-Armycatering. Întrebat despre dificultăţile cu care se confruntă, Mitroi a declarat că sunt probleme ca peste tot. „Persoanele din conducere sunt foste cadre militare de specialitate trecute în rezervă care au primit mandat să desfăşoare această activitate”, mai spune managerul.

Investesc în noi „bucătării”

Compania şi-a început efectiv activitatea în luna septembrie 2011, iar de atunci şi-a extins în mod alert afacerile. Luna trecută tocmai a dat în folosinţă un nou punct de lucru în Bucureşti unde se prepară meniurile pentru catering, în contextul în care compania Armatei oferă astfel de servicii pentru efectivele din poligoanele militare sau pentru cei din unitățile militare din localitățile în care sunt dispuse puncte de lucru permanente. Nu în ultimul rând, tot din această vară Ro-Armycatering S.A. poate organiza mese festive pentru grupuri de până la 40 persoane oferind şi spaţiul necesar, sau până la 100 persoane pentru spaţiile alese de solicitanți.

Te-ar mai putea interesa și
Angajaţii UniCredit din Italia vor primi un bonus unic de 2.400 de euro
Angajaţii UniCredit din Italia vor primi un bonus unic de 2.400 de euro
Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, a anunţat vineri că va acorda angajaţilor săi din Italia un bonus unic de 2.400 de euro pentru a recompensa productivitatea şi a-i ajuta să facă......
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi dintre europeni, în condiţiile în care 26% dintre participanţii la un sondaj au spus ...
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii intenţionează să achiziţioneze şi să consume în primul rând bere în acest an de sărbători, 49,3% dintre ...
Noi discuții la Bruxelles pe tema plafonării prețurilor la gaze. Unele țări cer plafoane mult mai reduse față de propunerea inițială, de 275 euro/MWh
Noi discuții la Bruxelles pe tema plafonării prețurilor la gaze. Unele țări cer plafoane mult mai reduse față de propunerea ...
Țările Uniunii Europene discută azi o propunere de plafonare a prețului gazelor la un nivel mai scăzut decât propunerea ...