Restricțiile muncitorilor români încetează, britanicii studiază modalităţi de reducere a imigrației

Autorităţile britanice au indicat luni că studiază modalităţi de limitare a imigraţiei după 1 ianuarie 2014, când, în conformitate cu tratatele de aderare la Uniunea Europeană /UE/ ale României şi Bulgariei, încetează restricţiile temporare ce pot fi impuse cetăţenilor acestor două ţări pe piaţa muncii din UE, relatează Reuters.
Economica.net - lun, 28 ian. 2013, 19:54
Restricțiile muncitorilor români încetează, britanicii studiază modalităţi de reducere a imigrației

‘Problema aici constă în a face faţă potenţialului impact negativ asupra pieţei britanice a muncii şi a stabili nivelul potenţial de reducere a imigraţiei în acest scop. /…/ Suntem pe cale de a examina ce putem face. Evident, există un cadru legal european în interiorul căruia trebuie să operăm şi evident ar putea fi unele domenii în care am putea dori să cooperăm cu alte state membre’, a declarat în faţa presei purtătorul de cuvânt al premierului britanic David Cameron.

Un sondaj de opinie realizat în această lună a arătat că britanicii consideră imigraţia drept cea mai mare problemă cu care se confruntă ei. Anul trecu, un alt sondaj sondaj a relevat că imigranţi erau percepuţi ca fiind ‘cel mai rău lucru’ pentru Marea Britanie.

Economia britanică, deşi slăbită, se comportă mult mai bine decât cele ale unor state europene prinse în criza datoriilor din zona euro, ceea ce face din Marea Britanie o destinaţie atractivă pentru imigranţi, la care se adaugă faptul că se vorbeşte engleza, una din cele mai cunoscute de pe glob. În aceste condiţii, unii critici afirmă că autorităţile subestimează masiv numărul de imigranţi polonezi şi din alte ţări europene care vin în această ţară, iar atât conservatorii /de guvernământ/, cât şi laburiştii /de opoziţie/ s-au angajat să facă mai mult pentru reducerea imigraţiei.

Institutul naţional de cercetări economice şi sociale din Marea Britanie a fost mandatat să analizeze impactul imigraţiei bulgare şi româneşti în Marea Britanie, a indicat purtătorul de cuvânt al premierului Cameron.

‘Înţeleg preocupările oamenilor. Doresc însă să subliniez că exemplul imigraţiei poloneze arată cât este dificil de oferit estimări numerice credibile şi solide’, a menţionat responsabilul britanic în faţa presei, potrivit Reuters.

Acesta nu a negat informaţiile din media în sensul că există planuri privind o campanie publicitară menită să-i descurajeze pe români şi bulgari să vină în Regatul Unit, campanie ce ar scoate în evidenţă între altele restricţiile privind ajutoarele sociale şi vremea de regulă rea din această ţară.

Informaţiile din presă arată, de asemenea, că Marea Britanie are în vedere reguli ‘de urgenţă’ pentru blocarea imigraţiei din UE, responsabilul citat afirmând în acest context că autorităţile ‘analizează o serie de opţiuni’.

Te-ar mai putea interesa și
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Nvidia a ajuns vineri la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile sale care au făcut din firma americană un pionier al boom-ului......
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a desfășurat în perioada 12 – 23 februarie
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, menţionând că ...
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni cărora li se interzice să intre în Rusia
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni ...
Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană ...
Industria alimentelor fast food trece printr-o „furtună economică”.  Cât de scumpă este o masă în oraș
Industria alimentelor fast food trece printr-o „furtună economică”. Cât de scumpă este o masă în oraș
Într-o perioadă în care costul vieții pare că se află pe o traiectorie ascendentă nesfârșită, industria alimentară ...