1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Retailerii care şi-au deschis magazine în România anul acesta

Piaţa de retail a fost destul de dinamică anul acesta, cu nume noi, dar şi cu un număr mai mare de magazine sub branduri deja cunoscute de români. ECONOMICA.NET vă spune ce mari nume au intrat anul acesta în România.

28 dec, 2013 | ECONOMICA.net

Pe piaţa de retail, 2013 va rămâne ca anul în care mai multe branduri de fashion, o parte dintre ele pe segmentul luxury, şi-au deschis primele unităţi în România. Am asistat şi la o preluare de proporţii, lanţul de magazine DIY Bricostore fiind preluat de britanicii de la Kingfisher. ECONOMICA.NET vă prezintă principalele evenimente pe acest segment.

În prima jumătate a acestui an, britanicii de la Kingfisher au finalizat tranzacţia cu grupul francez Bresson în urma căreia au preluat cele 15 magazine Bricostore din România. Valoarea tranzacţiei s-a cifrat la 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash la care se adaugă preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat. De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilităţi cash de 7 milioane euro în cadrul aceleiaşi tranzacţii, astfel că suma totală plătită de compania britanică pentru magazine se ridică la 63 milioane lire sterline (75 milioane euro).

De altfel, tranzacţia  Kingfisher-Bresson a fost primul eveniment major al anului, dar spre finalul lui 2013 lansările s-au ţinut lanţ. Astfel, în septembrie, celebrul brand italian de modă de lux Luisa Spagnoli a deschis un magazin în România, în complexul comercial Băneasa Shopping City.Compania Luisa Spagnoli, cu sediul central în Perugia, Italia, a fost fondată în 1928 şi se ocupă de fabricarea, exportul şi comercializarea de îmbrăcăminte pentru femei. Luisa Spagnoli a fost prima persoană care a introdus fire de Angora în tricotaje. Compania are o reţea de 153 de magazine în Italia şi reprezentanţe în mari oraşe din întreaga lume, precum: Canada, Regatul Unit al Marii Britanii, România, Rusia, Cehia, Malta, Kazakhstan, Letonia, Ucraina etc.

În aceeaşi lună, brand-ul de îmbrăcăminte pentru bărbaţi Antony Morato a deschis primul magazin din România, în regim de franciza.Magazinul se afla in Bucureşti, pe Calea Victoriei, şi include întreaga gamă de produse, de la haine la încălţăminte şi accesorii. Preţul mediu al unui produs este de 80-90 de euro. Compania vrea să deschidă 6-8 magazine în România în următorii trei ani.

În octombrie, Jumbo, cel mai mare retailer de jucării şi produse pentru casă din Grecia a intrat în România prin Timişoara, iar o lună mai târziu a inaugurat şi o unitate în Bucureşti, pe bd Theodor Pallady, în cadrul centrului comercial Arcade Pallady.Detalii aici

Se deschide primul magazin Jumbo din Bucureşti. Vezi când

În noiembrie, Musette Grup, companie deţinută de antreprenoarea Cristina Bâtlan, a deschis primul magazin Musette destinat exclusiv bărbaţilor, Musette MEN, în incinta complexului comercial Promendata, situat în nordul Capitalei. A fost cel de-al 18-lea magazin Musette din ţară şi al nouălea din Bucureşti. 

Finalul acestui an a marcat şi intrarea pe piaţa locală a brandului francez de fashion MIM, care a deschis deja două magazine în Capitală: în Esplanada - Cora Pantelimon şi în galeria comercială Carrefour Orhideea. Detalii aici

Un retailer francez de îmbrăcăminte cu preţuri mici deschide al doilea magazin din România

Celebrul brand Dolce & Gabbana a deschis în decembrie, primul magazin din România, în galeria comercială The Grand Avenue din hotelul Marriott din Bucureşti. Investiția italienilor depășește 1 milion de euro și a fost făcută prin intermediul aceluiași francizor care a adus la București și brandurile Valentino și Roberto Cavalli.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO