Retailerii non-alimentari își amână reluarea activității în centrele comerciale care s-au purtat incorect cu ei

Organizația Patronală a Retailerilor din România – RORETAIL a anunțat că membrii săi nu își vor relua activitatea imediat în centrele comerciale care au fost incorecte, mai exact nu își vor redeschide, la începutul săptămânii viitoare, magazinele în acele centre comerciale care au continuat să solicite plata chiriei pentru ultimele luni, în condițiile în care, prin acte normative, activitatea retailerilor a fost oprită, informează asociația prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net. 
Economica.net - vin, 12 iun. 2020, 14:05
Retailerii non-alimentari își amână reluarea activității în centrele comerciale care s-au purtat incorect cu ei

Guvernul român oprit activitatea de comercializare cu amănuntul a bunurilor și serviciilor nealimentare în centrele comerciale în perioada stării de urgență și a stării de alertă, dar nu a reglementat și clarificat derularea în această perioadă a relațiilor dintre comercianți și proprietarii de centre comerciale. În aceste condiții, deși au existat exemple de comportament corect de afaceri din partea deținătorilor de centre comerciale, mulți alții au adoptat o atitudine incorectă și imorală, solicitând în continuare plata chiriei și începând procedurile de executare silită a chiriașilor, se mai specifică in comunicat.

”Autoritățile române au oprit prin acte normative activitatea magazinelor de retail non alimentar din centrele comerciale pentru 3 luni. Nu doar toți proprietarii de mall-uri, dar și autoritățile române trebuie să înțeleagă responsabilitatea ce le revine în a nu împinge în colaps industria de retail non-alimentar. Cerem corectitudine și solidaritate. Cerem normalitate: zero chirie pentru perioada în care nu am fost lăsați să utilizăm aceste spații. Ne gândim la angajații noștri cărora vrem să le păstrăm parcursul profesional. Ne gândim la clienții noștri care își doresc produsele noastre și merită diversitate de oferte. Ne gândim la antreprenorii români – furnizori, producători, comercianți – care merită o cotă de piață în propria țară”, a declarat Cosmin Savu Cristescu, secretar general RORETAIL.  

Apelul RORETAIL are în vedere stabilirea unei noi relații comerciale între retailerii nealimentari și reprezentanții centrelor comerciale, axată pe două elemente principale: zero chirie și publicitate pentru perioada suspendării activității magazinelor și adaptarea contractelor la trafic și vănzări, după deschiderea magazinelor.

În perioada15-16 iunie 2020, magazinele vor rămâne închise în centrele comerciale care au solicitat plata chiriilor pentru ultimele luni. De miercuri 17 iunie, magazinele vor fi redeschise, însă afișând public protestul comercianților, iar personalul va purta banderolă și însemne specifice. Protesul RORETAIL este declarat pe o perioadă nedeterminată, până la soluționare.

Din informațiile #Economica, vizate de acest protest al RORETAIL sunt printre altele Mega Mall și Promenada Mall. Trebuie menționat că nu toți comercianții care își desfășoară activitatea în aceste centre sunt membrii ai RORETAIL, deci este posibil că unele magazine să fie deschise. Printre membrii asociaţiei se numără: Pepco, Bata, Gherasos, Adidas, Gerovital, Farmec, El Unico, Puma, Lego, Cellini, Trssardi etc.
RORETAIL – Organizaţia Patronală a Retailerilor din România este o asociație înființată în anul 2014, care grupează peste 800 de magazine din România (branduri naționale și internaționale) și însumează peste 10.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Producţia industrială a României a scăzut cu 2,3% în primele două luni din 2021 (INS)
Producţia industrială a României a scăzut cu 2,3% în primele două luni din 2021 (INS)
Producţia industrială din România a scăzut cu 2,3%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce, pe serie ajustată, declinul a fost......
A început demolarea magazinelor din staţia de metrou Basarab
A început demolarea magazinelor din staţia de metrou Basarab
Spaţiile comerciale din staţia de metrou Basarab sunt dezafectate marţi dimineaţă. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand ...
Pentru vaccinul AstraZeneca nu mai e nevoie de programare
Pentru vaccinul AstraZeneca nu mai e nevoie de programare
Disponibilitatea dozelor de vaccin AstraZeneca permite Comitetul Național de Vaccinare să asigure vaccinarea fără ca ...
Raport: 6 din 10 companii active în România cred că se vor redresa, în 2021, la nivelul dinaintea pandemiei
Raport: 6 din 10 companii active în România cred că se vor redresa, în 2021, la nivelul dinaintea pandemiei
Aproape jumătate dintre companiile din România (46%) susţin că nu sunt afectate de criză şi funcţionează normal, ...