Retailerii străini au investit în reţelele locale 126,4 milioane euro în primele nouă luni

Jucătorii străini din retail au făcut infuzii de capital în reţelele locale în valoare de 126,4 milioane euro în primele nouă nouă ale acestui an, cu 15% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, când însumau 110,06 milioane euro, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), informează Agerpres.
Economica.net - Dum, 08 nov. 2015, 10:24
Retailerii străini au investit în reţelele locale 126,4 milioane euro în primele nouă luni

Cele mai mari aporturi de capital au fost realizate de acţionarii retailerului francez Auchan, care au injectat 30,69 milioane euro, în februarie, urmat de retailerul german Lidl Discount, care a majorat capitalul social cu 30,5 milioane euro, tot în februarie.

Totodată, retailerul grec de jucării Jumbo a avut un aport la capital de 20,19 milioane euro pe piaţa din România (februarie), la care se adaugă alte 20,94 milioane euro (în iulie), în timp ce retailerul britanic Mark&Spencer Marinopoulos a injectat 4,5 milioane euro, în martie.

Centrul comercial Lotus Center din Oradea a primit o injecţie de capital de 16,5 milioane euro, în iunie, iar Modul Shopping Center din Targovişte şi-a majorat capitalul social cu 1,48 milioane euro, în septembrie.

Plafar Retail SRL a adus un aport la capitalul social de 361.800 euro, în iulie, acţionarii River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea au injectat 714.400 euro, în septembrie, în timp ce societatea Seashop SA din Constanţa şi-a majorat capitalul social cu 566.500 euro, în iunie.

Grupul francez Auchan a inaugurat în martie 2015, la Braşov, un centru comercial, dezvoltat pe fosta platformă Tractorul, după o investiţie de 60 milioane euro.

Retailerul Lidl a inaugurat pe 23 iulie un nou magazin în Bucureşti, ajungând astfel la o reţea de 187 de magazine în România. Retailerul german Lidl a preluat, în 2010, reţeaua de magazine de tip discount Plus.

În 2014, Jumbo, anunţa că intenţionează să deschidă încă 14-16 magazine în România, în următorii cinci ani, pe piaţa locală fiind deschise la acel moment două magazine, în Bucureşti şi Timişoara.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.

Te-ar mai putea interesa și
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
Propunerea Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor, așa cum a fost aceasta propusă în proiectul de OUG privind modificarea Codului fiscal, discriminează jucătorii pe platformele......
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă ...
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...