Retailerul ceh de articole sportive Sportisimo va investi anul acesta aproximativ 2 milioane de euro în extinderea lanțului de magazine

Sportisimo, liderul pieței de articole sportive din Cehia, pune piciorul pe accelerație pe piața din România și anunță investiții de aproximativ 2 milioane de euro anul acesta, prin inaugurarea a 10 magazine în toată țara. Planul este să își dubleze numărul de unități în următorii cinci ani, până la aproximativ 90 de magazine și să ajungă cât mai aproape de liderul pieței, Decathlon, care are acum peste 50% din piața de profil.
Alina Stanciu - joi, 02 feb. 2023, 17:15
Retailerul ceh de articole sportive Sportisimo va investi anul acesta aproximativ 2 milioane de euro în extinderea lanțului de magazine

După un 2022 în care și-au crescut business-ul cu 10%, urmare a extinderii rețelei de magazine cu șase unități, dar și a performanței bune din mediul online, cehii de la Sportisimo au decis să accelereze investițiile pe plan local, România fiind piața unde vor deschide anul acesta cele mai multe magazine, potrivit informațiilor companiei.

Mai exact, compania va investi în jur de 2 milioane de euro în 10 magazine noi, față de șase în Cehia, cinci în Slovacia, cinci în Ungaria, trei în Croația și trei în Bulgaria. Local, orașele vizate sunt Brașov, Craiova, Pitești, București, unde retailerul va deschide în Vitantis Shopping Center, iar magazinele vor avea sub 500 de mp, mai mici față de actualele unități de 600-800 sau chiar 1.200 de mp, urmare a spațiilor disponibile.

Investiția într-un  magazin variază între 80.000 și 400.000 de euro.

„Dezvoltatorii imobiliari s-au orientat ușor către orașele mici și mijlocii ceea ne-au făcut să deschidem porțile către un tip de concept nou și anume magazine sub 500 de mp. Cât despre locațiile vechi, constant încercăm să le îmbunătățim, prin face-lifturi odată la cinci ani”, a declarat Iulia Vișan, Expansion Manager.

„Sportisimo a intrat pe piața din România în 2015, prin deschiderea a trei magazine simultan, iar acum avem 48 de locații, iar la nivel de grup suntem la 221. Păstrăm trendul de creștere și în perioada următoare. Ca obiective pentru următorii cinci ani vrem să ne dublăm rețeaua de magazine în România, ajungând la peste 90 de locații. Obiectivul nostru este să ne îndreptăm ușor către poziția de lider de piață așa cum suntem în Slovacia”, a precizat Iulia Vișan.

Iar, pentru a susține expansiunea de anul acesta, retailerul ar putea angaja în jur de 70 de noi persoane. În momentul de față, echipa Sportisimo este formată din 400 de angajați.

O piață de 500 de milioane de euro

Din estimările Sportisimo, piața de retail a echipamentelor sportive din România se cifrează la aproximativ 500 de milioane de euro, iar în 2023 va continua să crească. „Pentru anul acesta estimăm că piața va ajunge la 600 de milioane de euro. După 2022, când am simțit o reticență în piață, credem că românii vor crește investițiile în echipamentele sportive”, a declarat Petru Andronic, Country Manager Sportisimo România.

Potrivit acestuia, aproximativ 15% din business-ul Sportisimo din România a fost generat de magazinul online, în contextul în care retailerul are o abordare omnicanal.

„Online-ul a revenit la nivelul din 2019”, a mai spus acesta.

Ce cumpără românii în materie de sport

Potrivit unui studiu comandat de Sportisimo și realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 15 și 65 de ani din cele mai importante piețe pentru companie (Cehia, Slovacia și România), un român cheltuie, în medie, 290 de euro într-un an pe echipamente sportive, cehii cheltuiesc 310 euro și slovacii 260 de euro. „Dacă cehii se uită foarte mult să fie un raport corect funcționalitate – preț, românii vor ca echipamentul sportiv să aibă funcționalități, să aibă un preț bun, dar să fie și în ton cu moda”, a explicat Maria Gheorghiță, Marketing Manager Sportisimo România.

Potrivit acesteia, frecvența cu care românii fac sport crește odată cu veniturile, iar brandurile preferate sunt Adidas, Nike, Puma și Reebok. „Lumea se uită însă și spre mărcile noastre proprii”, mai spune managerul de marketing Sportisimo care are în portofoliu aproximativ 6o de branduri private. Acestea generează în jur de 15% din cifra de afaceri.

 

Tags:
Te-ar mai putea interesa și
Economia Turciei va reveni la „fundamente raţionale”, promite noul ministru al Finanţelor
Economia Turciei va reveni la „fundamente raţionale”, promite noul ministru al Finanţelor
Mehmet Simsek a declarat duminică, după numirea sa în postul de ministru de Finanţe al Turciei, că ţara nu are altă alegere decât să revină la "fundamente raţionale" pentru a asigura......
Fermierii români au găsit soluția, în lipsă de oferte în România. Și-au asigurat recoltele direct în afara țării. Sume importante la mijloc
Fermierii români au găsit soluția, în lipsă de oferte în România. Și-au asigurat recoltele direct în afara țării. ...
Reticența societăților locale de asigurări în ceea ce privește sectorul agricol a făcut ca fermierii, în general ...
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga ...
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...