Retailerul cora va căuta în special furnizori români, dacă deprecierea leului va continua

Retailerul cora România va fi nevoit să se îndrepte cu precădere către furnizorii români de produse, dacă în următoarele şase luni deprecierea leului va continua în ritmul din ultima perioadă, a declarat miercuri directorul general de exploatare al companiei, Thierry Destailleur.
Economica.net - mie, 18 iul. 2012, 09:50
Retailerul cora va căuta în special furnizori români, dacă deprecierea leului va continua

„Deocamdată, deprecierea leului nu ne afectează, pentru că produsele de import au fost negociate cu luni înainte, dar dacă evoluţia leului va continua aşa în următoarele şase luni ne va afecta”, a declarat Destailleur, după o conferinţă de presă.

Întrebat dacă în aceste condiţii retailerul se va reorienta către furnizorii români, el a arătat că această acţiune face parte din strategia cora, în special pentru produsele proaspete.

Destailleur a precizat că retailerul va fi obligat să găsească furnizori locali şi pentru alte tipuri de produse, în condiţiile evoluţiei cursului valutar din ultima perioadă.

„Dacă azi avem produse de import este pentru că nu le găsim aici sau nu se ridică la aceeaşi calitate. Dacă le-am lua de la furnizori locali ar însemna că vom avea produse mai slabe calitativ sau nu vom avea deloc, dacă nu găsim”, a spus directorul cora.

În ceea ce priveşte evoluţia afacerilor retailerului în primul semestru, Destailleur a arătat că s-a înregistrat o stagnare, însă un indicator îmbucurător este creşterea consumului la nivel de piaţă în al doilea trimestru faţă de primul trimestru al acestui an.

„Dacă în 2010-2011 am cunoscut perioade de scădere destul de puternice, pentru prima dată în doi ani se observă o creştere a consumului (la nivel de piaţă – n.r.)”, a spus Destailleur.

Oficialul cora a evitat să prognozeze o evoluţie a veniturilor retailerului pentru sfârşitul acestui an, precizând că trebuie să fie prudent în estimări, având în vedere oscilaţiile frecvente ale pieţei.

cora România, deţinută de retailerul belgian Louis Delhaize Group, are opt magazine şi vrea să deschidă în câţiva ani până la 20 de noi hipermarketuri.

Leul s-a depreciat în raport cu euro în ultima perioadă, pe fondul tensiunilor politice din România, referinţa publicată marţi de BNR atingând un nou maxim istoric, pentru a treia zi consecutiv, de 4,5651 unităţi

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...