Retailerul de jucării Jumbo deschide depozitul din Popești Leordeni și se pregătește să intre în online

Retailerul grec de jucării Jumbo va inaugura în curând depozitul central din România, din Popești Leordeni, ca parte componentă a planului de a intra și în zona online anul acesta. Tot anul acesta, compania și-a bugetat și deschiderea unui magazin fizic, la Iași, pe care îl deține în proprietate. Anul viitor sunt în plan alte două magazine.
Alina Stanciu - lun, 29 mai 2023, 22:02
Retailerul de jucării Jumbo deschide depozitul din Popești Leordeni și se pregătește să intre în online

Jumbo va deschide la Popești Leordeni un depozit de 45.500 de mp, primul al companiei din România, precum și un spațiu de 30.543 de mp care va deservi magazinului online pe care retailerul îl va inaugura anul acesta, potrivit informațiilor societății.

Depozitul, care este la aceeași adresă cu spațiul pentru magazinul online, este în proprietatea companiei, construcția sa demarând în 2021.

În afară de magazinul online, retailerul grec de jucării va deschide în anul financiar 2023/2024 și câte o unitate fizică în Iași, Oradea și București  pe care le va deține în proprietate.

Pentru 2023 sunt bugetate magazinul din Iași și demararea magazinului online din România, în contextul în care grupul estimează o creștere a vânzărilor cu 15% și venituri nete de 270- 275 de milioane de euro. Compania se așteaptă la un context macroeconomic dezinflaționist, dar la o concurență puternică în a doua parte a anului.

În 2022, retailerul a deschis un singur magazin în România, la Sibiu,  ajungând la o rețea de 16 unități.

Vânzări cu 29% mai mari în primul trimestru

Potrivit datelor financiare ale companiei, în primul trimestru al anului vânzările celor 16 magazine Jumbo au fost cu 29% mai mari față de perioada similară a anului anterior, în timp ce grupul a raportat o creștere a cifrei de afaceri de 33%, cu un plus de 33% în Bulgaria și cu 30% în Cipru.

În 2022, afacerile Jumbo în România s-au cifrat la 200 de milioane de euro, cu 10% peste 2021, dintr-un total de 949 de milioane de euro cât a avut grupul care opera  83 de magazine în patru țări (Grecia, Bulgaria, România și Cipru) la care se adaugă 32 de magazine în franciză, în șase state non-UE.

România a reprezentat în anul financiar încheiat la 31.12.2022 21,12% din cifra de afaceri a grupului, contribuind totodată cu 25,79% din totalul profitului înainte de impozite, rezultate financiare și investiții. În exercițiul financiar precedent, România  a reprezentat 21,89% din cifra de afaceri a grupului, în timp ce a contribuit, de asemenea, cu 25,08% la veniturile înainte de impozite, rezultate financiare și investiții.

Jumbo a deschis primul său magazin în România în octombrie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...