Retailerul de jucării Jumbo deschide depozitul din Popești Leordeni și se pregătește să intre în online

Retailerul grec de jucării Jumbo va inaugura în curând depozitul central din România, din Popești Leordeni, ca parte componentă a planului de a intra și în zona online anul acesta. Tot anul acesta, compania și-a bugetat și deschiderea unui magazin fizic, la Iași, pe care îl deține în proprietate. Anul viitor sunt în plan alte două magazine.
Alina Stanciu - lun, 29 mai 2023, 22:02
Retailerul de jucării Jumbo deschide depozitul din Popești Leordeni și se pregătește să intre în online

Jumbo va deschide la Popești Leordeni un depozit de 45.500 de mp, primul al companiei din România, precum și un spațiu de 30.543 de mp care va deservi magazinului online pe care retailerul îl va inaugura anul acesta, potrivit informațiilor societății.

Depozitul, care este la aceeași adresă cu spațiul pentru magazinul online, este în proprietatea companiei, construcția sa demarând în 2021.

În afară de magazinul online, retailerul grec de jucării va deschide în anul financiar 2023/2024 și câte o unitate fizică în Iași, Oradea și București  pe care le va deține în proprietate.

Pentru 2023 sunt bugetate magazinul din Iași și demararea magazinului online din România, în contextul în care grupul estimează o creștere a vânzărilor cu 15% și venituri nete de 270- 275 de milioane de euro. Compania se așteaptă la un context macroeconomic dezinflaționist, dar la o concurență puternică în a doua parte a anului.

În 2022, retailerul a deschis un singur magazin în România, la Sibiu,  ajungând la o rețea de 16 unități.

Vânzări cu 29% mai mari în primul trimestru

Potrivit datelor financiare ale companiei, în primul trimestru al anului vânzările celor 16 magazine Jumbo au fost cu 29% mai mari față de perioada similară a anului anterior, în timp ce grupul a raportat o creștere a cifrei de afaceri de 33%, cu un plus de 33% în Bulgaria și cu 30% în Cipru.

În 2022, afacerile Jumbo în România s-au cifrat la 200 de milioane de euro, cu 10% peste 2021, dintr-un total de 949 de milioane de euro cât a avut grupul care opera  83 de magazine în patru țări (Grecia, Bulgaria, România și Cipru) la care se adaugă 32 de magazine în franciză, în șase state non-UE.

România a reprezentat în anul financiar încheiat la 31.12.2022 21,12% din cifra de afaceri a grupului, contribuind totodată cu 25,79% din totalul profitului înainte de impozite, rezultate financiare și investiții. În exercițiul financiar precedent, România  a reprezentat 21,89% din cifra de afaceri a grupului, în timp ce a contribuit, de asemenea, cu 25,08% la veniturile înainte de impozite, rezultate financiare și investiții.

Jumbo a deschis primul său magazin în România în octombrie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
După ce mai multe state europene au solicitat eliminarea sau, măcar, relaxarea normelor EURO 7, Comisia Europeană a adoptat o nouă variantă a propunerii sale....
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului ...
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
În premieră în România, pe 28 septembrie, Revolut va organiza la București primul eveniment RevDev, exclusiv pentru ...
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet și cu aparatură digitală. Până când trebuie îndeplinit obiectivul de competențe digitale
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet ...
Uniunea Europeană a stabilit obiective clare în cadrul inițiativei deceniului digital. Aacesul la internet și cunoștințele ...