1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

News

Retailerul grec BSB şi grupul austriac S+B Gruppe au finalizat renovarea a două imobile pe Magheru

Retailerul grec BSB şi grupul austriac S+B Gruppe au finalizat renovarea a două clădiri pe Bulevardul Magheru, de spaţii comerciale, respectiv de birouri, investiţii de câteva milioane de euro, un semnal bun pentru retaileri, însă zona rămâne departe de a fi o arteră comercială importantă.

17 oct, 2012 | Mediafax

BSB Fashion România, filială a retailerului grec de îmbrăcăminte BSB, va deschide joi al 14-lea magazin din România, pe Bulevardul Magheru, într-o clădire pe care compania o deţine vis-à-vis de restaurantul McDonald's.

Consolidarea şi modernizarea clădirii a început în luna aprilie a acestui an, investiţia ridicându-se la circa 1,4 milioane de euro, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor BSB. Compania a cumpărat în 2006 clădirea, cu o suprafaţă utilă de 1.400 metri pătraţi, de la o persoană fizică.

"Zona veche a Bucureştiului are un potenţial stradal enorm şi suntem siguri că vor fi şi alte societăţi interesate să deschidă magazine pe Bulevardul Magheru, fapt ce va ajuta tuturor şi va readuce comerţul stradal la aprecierea de odinioară", declara în luna iulie George Carabaş, directorul financiar al BSB Fashion.

Săptămâna viitoare este programată inaugurarea unui imobil, aflat la intersecţia cu strada Maria Rosetti, destinat în special spaţiilor de birouri, reconstruit de S+B Gruppe, companie care deţine Pipera Business Tower şi o altă clădire de birouri în construcţie.

Reprezentanţii grupului austriac estimau anul trecut că investiţia pentru reconstrucţia imobilului se ridică la 6 milioane de euro, fiind suportată atât din fonduri proprii, cât şi dintr-un împrumut de la Erste Bank. Clădirea cu şapte etaje va avea o suprafaţă de aproape 4.000 de metri pătraţi.

Analiştii imobiliari spun că deşi modernizarea şi renovarea spaţiilor de pe Bulevardul Magheru este un semnal bun pentru că îmbunătăţeşte percepţia retailerilor faţă de zonă, aceasta rămâne încă o piaţă dificilă.

"Magheru rămâne o piaţă dificilă din cauza lipsei spaţiilor de parcare, din cauza structurii spaţiilor, a felului cum arată aceste spaţii. Unele dintre ele necesită investiţii importante care trebuie suportate de proprietar sau chiriaş. Însă, principalul motiv pentru care Magheru nu este foarte atractiv în acest moment îl reprezintă faptul că nu există o masă critică de retaileri cu notorietate care să atragă alţi retaileri", a declarat Andrei Văcaru, şeful departamentului de retail al Jones Lang LaSalle.

În prezent peisajul de pe Bulevardul Magheru este destul de "pestriţ", multe dintre spaţii fiind însă neocupate. Printre cei mai importanţi retaileri prezenţi pe această arteră sunt McDonald's, KFC, Dika, Stefanel, Calzedonia, Diverta, Vodafone (în curs de renovare), Accessorize, Sephora sau Nike. Acestora li se adaugă câteva bănci, dar şi retaileri de haine ieftine. Alţii au ales să închidă unităţile operate, precum Tom Tailor, Burger King şi Adidas.

Chiria medie pe Bulevardul Magheru este în jur de 75 de euro/mp, cel mai mare nivel înregistrându-se la spaţiile din apropierea Pieţei Romane. Chiria scade vertiginos pe măsură ce spaţiile sunt mai departe de Piaţa Romană.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO