Retailerul polonez Zabka își reorganizează structura internă pentru a îngloba operațiunile din România și alte piețe externe. Cine se va ocupa de business-ul local

Grupul Zabka, care a intrat la finalul anului trecut pe piața locală prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni la distribuitorul DRIM Daniel Distributie FMCG, a creat o nouă unitate de business, Żabka International, care va oferi suport operațional entităților Grupului de pe piețele externe, inclusiv România. Divizia va fi condusă de Anna Grabowska, absolventă de de Stanford School of Business pe care grupul polonez a recrutat-o în 2016 de la Tesco.
Alina Stanciu - mar, 13 feb. 2024, 11:55
Retailerul polonez Zabka își reorganizează structura internă pentru a îngloba operațiunile din România și alte piețe externe. Cine se va ocupa de business-ul local

Grupul  polonez Zabka va implementa, începând cu această lună, modificări la nivel de structură internă și management urmare a intrării companiei într-o nouă etapă de dezvoltare ce include operațiuni pe piața din România, unde a intrat prin prealuarea pachetului majoritar de acțiuni la distribuitorul DRIM Daniel Distributie FMCG, potrivit unui comunicat al companiei.

În cadrul grupului a fost înființată o nouă unitate organizațională – Zabka International, care va fi condusă de Anna Grabowska în calitate de Vicepreședinte al Consiliului de Administrație și Director General. Unitatea va oferi suport operațional entităților Grupului de pe piețele externe.

Zabka

Anna Grabowska, care a fost recrutată de Zabka în 2016, plecând din poziția de Vicepreședinte al CA Tesco  Polonia,  are o experiență unică în gestionarea multor domenii. Strategiile consumatorilor, relațiile cu furnizorii, comunicație de marketing și ESG sunt doar o parte din această experiență. Timp de mulți ani, ea s-a ocupat și de piețele din afara Poloniei, ceea ce reprezintă un avantaj în construirea de noi piețe pentru Grupul Zabka.

Totodată, ca parte a schimbărilor de management, Wojciech Krok s-a alăturat Consiliului de Administrație și a preluat conducerea Zabka Future concentrându-se pe tehnologii și inovații. Actualul manager al acestei zone, Vicepreședintele Consiliului de Administrație, Tomasz Blicharski, a preluat zona de strategie și dezvoltare a întregului Grup.

Wojciech Krok – noul membru al Consiliului de Administrație, aduce experiență susținută de numeroase realizări în domeniul digital și tehnologic, care este crucial pentru funcționarea Grupului. Anterior a creat și dezvoltat serviciile Zabka Jush și delio. Recent, a început procesul de consolidare a soluțiilor digitale externe pentru francizare și clienți. Are o vastă experiență în gestionarea echipelor mari, pe care o folosește cu succes de câțiva ani în cadrul Grupului Żabka.

Tomasz Blicharski în calitate de Vicepreședinte al Consiliului de Administrație, va fi responsabil pentru strategia și dezvoltarea întregului Grup. Tomasz aduce în aceste domenii mulți ani de experiență în gestionarea diferitelor domenii ale Grupului, de la finanțe, prin inovare, până la crearea de noi zone de afaceri. Anterior, s-a lăsat cunoscut ca lider în transformarea digitală și în gestionarea proceselor de fuziuni și achiziții. Valoarea creată de aceste activități este o parte importantă a strategiei Grupului.

Grupul, condus de Tomasz Suchański în calitate de CEO, include Zabka Polska, de care este responsabil Vicepreședintele Consiliului de administrație și Directorul General Adam Manikowski, precum și ariile, care operează din 2021: Strategia de personal, condusă de Jolanta Bańczerowska ca Membru al Consiliului de Administrație, Chief People Officer și Strategie Financiară, de care este responsabilă Marta Wrochna-Łastowska, Membru al Consiliului de Administrație, Chief Financial Officer.

Grupul Zabka, înființat în 2021, a fost creat având în vedere dezvoltarea multidirecțională. Pe parcursul a peste doi ani, Grupul cunoscut inițial pentru magazinele sale de proximitate, a încorporat entități de piață în structurile sale și a construit noi zone de operare de la zero. Drept urmare, pe lângă vânzările sale curente în segmentul de convenience, și-a construit o poziție de lider în industriile q-commerce și catering dietetic. La sfârșitul anului 2023, Grupul s-a  extins dincolo de piața poloneză, prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni din compania de distribuție Daniel DRIM Distributie FMCG din România.

Grupul Zabka operează peste 10.000 de magazine și oferă clienților soluții digitale, servicii de catering cu livrare la ușă și are 3 milioane de clienți zilnic.

Te-ar mai putea interesa și
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni – pronoza meteo ANM
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni – pronoza meteo ANM
Ultimele zile din februarie vor aduce valori termice maxime de 19 - 20 de grade în unele regiuni, iar temperaturile vor rămâne ridicate şi în următoarea lună, în timp ce precipitaţiile vor......
Companiile din România sunt la coada clasamentului în UE, când vine vorba de vânzările online – date Eurostat
Companiile din România sunt la coada clasamentului în UE, când vine vorba de vânzările online – date Eurostat
Aproximativ 22,9% dintre companiile din Uniunea Europeană au efectuat vânzări online în 2022, un nivel cu 0,1 puncte ...
Ministerul de Finanţe din Rusia discută cu China posibilitatea de a contracta împrumuturi în yuan
Ministerul de Finanţe din Rusia discută cu China posibilitatea de a contracta împrumuturi în yuan
Ministerul de Finanţe din Rusia discută cu omologii din China posibilitatea de a contracta împrumuturi în yuani, dar ...
Stellantis vinde companiei de leasing Ayvens până la 500.000 de vehicule în Europa
Stellantis vinde companiei de leasing Ayvens până la 500.000 de vehicule în Europa
Grupul franco-italian Stellantis a anunţat luni că a ajuns la un acord în valoare de mai multe miliarde de euro cu compania ...