1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Profi a ieşit din nou la cumpărături. Vrea magazinele Alimrom din Cluj

Retailerul Profi Rom Food, deţinut de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors (EI), aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei pentru a prelua magazinele Crina din Cluj, operate de Alimrom Trading SRL.

17 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

Retailerul Profi Rom Food, deţinut de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors, este pe punctul de a încheia cea de-a treia tranzacţie de pe piaţa autohtonă, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din piaţă. Compania aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei pentru a preluat cele 6 magazine din Cluj Napoca, operate de societatea Alimrom Trading SL.  

Alimrom Trading SRL a fost înfiinţată în 1999 de către Mureşean Cristian Paul şi Corbeanu Crina Ioana şi avea în 2011 un număr de 150 de salariaţi. Compania operează 5 magazine alimentare şi un supermarket în piaţa Mihai Viteazu din Cluj. Din datele Ministerului de Finanţe, societatea a raportat în 2011 o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei şi o pierdere netă de aproximativ 820.000 de lei. Cu un an înainte, societatea avea un profit net de 34.400 de lei la o cifră de afaceri de 28,7 milioane de lei.

Dacă Consiliul Concurenţei îşi dă acordul, aceasta este cea de-a treia tranzacţie efectuată de Profi şi a doua de când retailerul a fost preluat de polonezii de la EI. Astfel, în 2007, Profi Rom Food, deţinută atunci de grupul francez Louis Delhaize, a cumpărat 9 supermaketuri Albinuţa de la societatea lituaniana Maxima LT. A doua tranzacţie a fost perfectată anul trecut când Profi a preluat 6 magazine de la SC Al Comsib SA din Sibiu. 

În momentul de faţă, reţeaua Profi este formată din 150 de magazine deschise în spaţii închiriate. Compania are în plan pentru anul acesta inaugurarea a 45 de unităţi, atât în format standard, cât şi în micile formate City (pentru zone urbane) şi Loco (pentru cele rurale).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO