Retailerul Profi le plăteşte chiria şi transportul oamenilor dispuşi să lucreze în alt oraş

Retailerul alimentar Profi recrutează pentru magazinele sale din oraşe mari candidaţi din localităţi învecinate. În această perioadă, de exemplu, caută candidaţi din Târgu-Jiu, Petroşani şi Drobeta Turnu Severin dispuşi să lucreze la Timişoara în postul de casier/lucrător comercial. Pe lângă salariul lunar de încadrare, de circa 1.100 lei net, angajaţii relocaţi în oraşe mari primesc lunar o primă de chirie în valoare de 600 lei net şi li se decontează abonamentul de transport în comun.
Cristina Şomănescu - sâm, 07 mai 2016, 19:33
Retailerul Profi le plăteşte chiria şi transportul oamenilor dispuşi să lucreze în alt oraş

Retailerul alimentar Profi recrutează din Târgu-Jiu, Petroşani şi Drobeta Turnu Severin candidaţi dispuşi să lucreze la Timişoara. Candidaţii potriviţi pentru locurile de muncă ofertate de Profi trebuie să fie amabili, dinamici, orientaţi către clienţi, dispuşi la efort fizic şi la muncă în două schimburi. Experienţa în muncă nu e criteriu de eligibilitate la angajare. Aşa începe un anunţ de recrutare, publicat în această perioadă pe cel mai mare site de profil.

Timişoara nu e însă singurul oraş mare pentru care Profi recrutează casieri din localităţi învecinate. Braşov, Cluj, Sibiu se numără printre oraşele pentru care Profi recrutează din alte localităţi, a spus pentru ECONOMICA.NET Ramona Creţu, HR Operational Manager la Profi. Şomajul foarte scăzut din marile oraşe a determinat retailerul să se orienteze către forţa de muncă disponibilă în localităţi mai mici.

Posturile pentru care retailerul alimentar recrutează din localităţi învecinate oraşelor mari sunt cele de casier/lucrător comercial şi de şef magazin mobil regional, ne-a mai spus recrutorul Profi.

Cum ofertează Profi candidaţii care sunt dispuşi să se mute în oraşe mari ca să lucreze pe postul de casier în magazinele retailerului

Pe lângă salariul lunar de încadrare de 1.500 lei brut lunar, angajaţii relocaţi primesc lunar o primă de chirie în valoare de 600 lei net şi decontul abonamentului de transport în comun. Prima de chirie, pe care noi o numim ‘prima de relocare’, se acordă lunar, odată cu plata salariului. De asemenea, angajaţii cu statut de relocare beneficiază şi de celelalte bonusuri de performanţă, fidelitate, recomandare, tichete de masă, pe care compania le oferă, a spus pentru ECONOMICA.NET Ramona Creţu, HR Operational Manager la Profi.

Sunt oraşe mari în care avem deschise între 8 şi 12 magazine. Pentru a asigura structura completă de personal, Profi recrutează şi din localităţile învecinate şi asigură transportul zilnic al angajaţilor. Angajaţii sunt dispuşi fie să facă naveta zilnic (20-40 de kilometri), fie să se relocheze condiţiile precizate anterior, a explicat Ramona Creţu pentru Economica.net.

Profilul candidaţilor relocaţi de Profi în oraşe mari

În general, cei dispuşi să se relocheze sunt tineri de până în 27 de ani, cu studii medii, iar pe timpul verii sunt şi studenţi aflaţi în vacanţă, ne-a spus Ramona Creţu.

Cine sunt candidaţii care au decis să se relocheze la Timişoara

Mai ales tinerii aleg să se relocheze în Timişoara. Avem colegi veniţi din Drobeta Turnu Severin care au arătat implicare şi dorinţă de dezvoltare. Şi au fost promovaţi pe poziţii de conducere, a adăugat Ramona Creţu.

Timişoara se situează în topul oraşelor cu cele mai scăzute rate ale şomajului (1,28% în noiembrie 2015). Având în vedere că o mare parte din populaţia din Sud-Vestul ţării migrează către Timişoara pentru studii universitare sau pentru găsirea unui loc de muncă, Profi vine în întâmpinarea disponibilităţii acestora pentru relocare, şi oferă pachete de beneficii în acest sens, ne-a mai spus recrutorul.

Anul trecut Profi a plătit cazarea şi o primă de vacanţă candidaţilor dispuşi să lucreze pe perioada vacanţei de vară în Constanţa, Braşov, Sibiu, Timişoara. 

În 2015 am desfăşurat programul „Fă-ţi vacanţa la Constanţa, Braşov, Sibiu, Timişoara” pe perioada vacanţei de vară. Astfel, persoanele interesate să îşi petreacă vacanţa într-un oraş mare din ţară, în general studenţii, beneficiau de cazare şi de o primă de vacanţă, a conchis Ramona Creţu.

Profi are aproape 400 de magazine în 188 de oraşe din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...