GSMA: reţeaua 5G va aduce 1,67 trilioane de lire la economia globală în următorii 15 ani

Reţeua 5G va reprezenta 15% din industria globală a smartphone-urilor până în 2025, după ce 16 piețe vor schimba rețelele în acest an, prezice Asociaţia industriei de comunicaţii mobile GSMA (GSM Association). De asemenea, tehnologia va adauga 1,67 miliarde lire sterline economiei globale in urmatorii 15 ani, se mai arată în raportul instituţiei.
Lidia Neagu - Dum, 17 mart. 2019, 06:41
GSMA: reţeaua 5G va aduce 1,67 trilioane de lire la economia globală în următorii 15 ani

Până în 2025, asociația din industrie prezice că vor exista 1,4 miliarde de conexiuni de 5G, reprezentând 30% din utilizatorii de telefonie mobilă pe piețele chineze și europene, dar și până la jumătate în SUA.

O creștere puternică este prevăzută și pentru conexiunile 4G, 60% din piața mondială fiind conectată la astfel de rețele până în 2025, în creștere față de 43% anul trecut.

Directorul general al GSMA, Mats Granryd, a declarat: „Sosirea 5G impinge o parte importantă a lumii către o epocă a conectivităţii inteligente, care, alături de evoluțiile din Internetul lucrurilor, big data și inteligență artificială sunt pe cale să fie un factor-cheie al creșterii economice în următorii ani. În timp ce 5G va transforma afacerile și va furniza o serie de noi servicii interesante, tehnologia mobilă ajută și la eliminarea decalajului de conectivitate”.

În timpul unei dezbateri, care a avut loc la Congresul Mobilelor la Barcelona, numită „Contectând lumea inteligent”, Granryd a vorbit despre importanța 5G, AI, IoT și big data în crearea unei lumi mai bine conectate.

„Vom ajuta acest viitor mai bun şi vom demonstra că suntem lideri în domeniul securității și încrederii”, a spus el. „GSMA încearcă să extindă ecosistemul digital şi acționăm etic și numim aceast lucru declarația digitală”. Granryd a subliniat că este necesară și o cale clară pentru a realiza acest lucru, iar un cadru de reglementare a erei digitale este esențial.

„Pentru ca noi să oferim securitate și conectivitate inteligentă, este esențial să avem un cadru de reglementare adecvat erei digitale”, spune el. „Acest cadru necesită patru aspecte: spectru armonizat, colaborarea industriei, condiții egale pentru operatori și norme privind protecția datelor”.

Granryd a fost acompaniat pe scenă de CEO-ul Vodafone Nick Read, care a cerut, de asemenea, o colaborare mai strânsă între rețele și a dat ca exemplu parteneriatul de distribuție a rețelei companiei sale cu O2 în Marea Britanie.

„Nu colaborăm destul de mult ca o industrie”, a spus Read. „Cu 5G și cu necesitatea de a investi, trebuie să facem un schimb de informaţii mai strâns, deoarece acest lucru va îmbunătăți 5G pentru toată lumea.

Te-ar mai putea interesa și
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul continent
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul ...
Din ce în ce mai multe gaze naturale lichefiate (LNG) ajung în Europa, iar potențiala reducere a livrărilor de gaze rusești va crește și mai mult cererea de LNG. Piața de LNG are astfel cele......
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat ...
Românii se uită la camerele și designul telefonului când decid să îl cumpere. În medie, un român are 1.500 de poze în telefon
Românii se uită la camerele și designul telefonului când decid să îl cumpere. În medie, un român are 1.500 de poze ...
Camera foto a telefoanelor este cea mai importantă caracteristica a unui smartphone pentru 8 din 10 români din mediul urban, ...
Aurescu: România – în favoarea unui proces rapid de aderare la NATO a Finalndei și Suediei
Aurescu: România – în favoarea unui proces rapid de aderare la NATO a Finalndei și Suediei
România este "ferm" în favoarea unui proces "rapid" de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei, iar apartenenţa acestor ...