Rețeaua de Stații de Plată SelfPay s-a extins cu 1.400 de noi unități în 6 luni și a început extinderea pe piețele europene, fiind deja prezentă în Irlanda. Urmează Franța, Italia și Spania și alte țări din regiune

Compania Zebrapay, dezvoltator al soluțiilor SelfPay și al celei mai mari rețele de Stații de Plată de tip self-service din România, raportează la jumătatea anului un număr de tranzacții cu 20% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, la un volum al plăților cu 27% mai mare.
Gabriela Ţinteanu - joi, 29 sept. 2022, 14:45
Rețeaua de Stații de Plată SelfPay s-a extins cu 1.400 de noi unități în 6 luni și a început extinderea pe piețele europene, fiind deja prezentă în Irlanda. Urmează Franța, Italia și Spania și alte țări din regiune

Pentru compania Zebrapay, dezvoltator al soluțiilor de plată SelfPay, 2022 este anul consolidării afacerii în România, dar și al expansiunii internaționale și al lansării aplicației mobile SelfPay Now. Cifra de afaceri a companiei a urcat de la aproape 60 mil. lei la peste 70 mil. lei, reprezentând un avans de 17,5%, în primul semestru din 2022, față de aceeași perioadă din 2021. Astăzi rețeaua SelfPay are 8.200 de Stații de Plată, în vreme ce la finalul S1 2022 depășea 7.700 de unităţi. În luna iunie, compania s-a lansat pe piața din Irlanda: primele 65 de Stații de Plată sunt deja operaționale în această țară. În perioada imediat următoare vor fi deschise operațiunile din Franța, Italia și Spania. Investițiile masive din primul semestru din 2022 au fost direcționate către extinderea reţelei de Staţii de Plată, către dezvoltarea platformei software proprii și a aplicației mobile lansate în primul trimestru al anului, arată un comunicat de presă al instituţiei.

În primul semestru din 2022, veniturile SelfPay au crescut cu circa 18%, ca urmare a strategiei de diversificare și dezvoltare a portofoliului de servicii oferite utilizatorilor Stațiilor de Plată, nu mai puțin de 220 de servicii fiind astăzi accesibile prin acestea. Pe de altă parte, avansul veniturilor companiei se datorează și extinderii rețelei naționale de Stații de Plată, numărul acestora crescând până la 7.700 la finalul primului semestru din 2022 (o creștere cu 22% față de sfârșitul anului trecut).

Astfel, SelfPay este în prezent lider de piață după numărul total de terminale self-service, cu o cotă de aproximativ 70%. În luna septembrie a acestui an, rețeaua a ajuns deja la un număr de 8.200 de Stații de Plată.

Dezvoltarea și consolidarea la nivel local sunt completate de lansarea pe piețe din afara țării: astfel, în luna iunie Stațiile de Plată SelfPay și-au făcut intrarea pe piața din Irlanda, unde rețeaua numără deja 65 de unități și continuă creșterea, în perioada următoare compania urmând a-și lansa operațiunile în Franța, Italia și Spania, precum și în alte țări din regiune.

Primul trimestru al acestui an marchează și lansarea aplicației mobile SelfPay Now în România, care oferă funcționalitatea Cash Deposit, unică în Europa, prin care utilizatorii pot alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la bancă. La 6 luni de la lansare, peste 50.000 de conturi au fost create de utilizatorii aplicației, în luna septembrie SelfPay Now ajungând să dețină peste 1% din piață ca număr de tranzacții de depunere de numerar pe card, conform cifrelor Băncii Naționale a României.

Pentru finanțarea acestor proiecte, anul trecut compania a emis obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro și a accesat un credit de investiții în valoare de 1,2 milioane de euro, în 2022 fiind contractate credite de investiții în valoare de 4 milioane de euro. Investițiile masive din primul semestru din 2022 au fost direcționate mai ales în extinderea reţelei de Staţii de Plată şi către dezvoltarea platformei software proprii și a aplicației mobile.

„Anul 2022 aduce rezultate pozitive, peste prognozele din planul de afaceri al companiei și în linie cu evoluția din ultimii ani. Primele 6 luni ale anului au fost caracterizate, în principal, de eforturile companiei de creștere și eficientizare a rețelei naționale de Stații de Plată și de implementarea de noi servicii cu valoare adăugată pentru clienții noștri. Rezultatele de până acum, precum și evoluția proiectelor în desfășurare ne dau certitudinea că anul 2022 ne va arăta o creștere a businessului reflectată și în rezultatele financiare”, spune Adrian Badea, CEO Zebrapay.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cea mai mare rafinărie din Italia nu va fi naţionalizată – ministrul Industriei
Cea mai mare rafinărie din Italia nu va fi naţionalizată – ministrul Industriei
Cea mai mare rafinărie din Italia, amplasată în Sicilia şi deţinută de grupul petrolier rus Lukoil, nu urmează să fie naţionalizată, a declarat sămbătă ministrul Industriei, Adolfo Urso,......
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Un spectaculos penthouse cu grădină în mijlocul Bucureștiului este scos la vânzare de către Sotheby's International ...
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.123 în noiembrie 2022, cu 754 ...
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Guvernul britanic analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcţionarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii ...