1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Reuniune a Consiliului de Administraţie de la Renault, pe tema crizei coronavirusului

Consiliul de Administraţie al grupului auto francez Renault se va reuni vineri, pentru a discuta despre criza provocată în Europa de pandemia de coronavirus şi efectele sale asupra operaţiunilor producătorului, au declarat, pentru Reuters, mai multe surse din interiorul companiei.

20 mar, 2020 | Agerpres

Criza sanitară provocată de coronavirus a lovit din plin constructorii auto şi furnizorii lor, Renault fiind obligat să îşi suspende activităţile industriale în Franţa şi Spania şi să închidă uzinele din Maroc şi România.

Potrivit surselor citate de Reuters, reuniunea Consiliului de Administraţie de la Renault va avea loc prin telefon începând cu ora 14:00 GMT.

"Este o reuniune pentru a evalua situaţia, pentru a discuta operaţiunile şi aspectele financiare ale închiderii uzinelor", a precizat una dintre surse, adăugând că nu se aşteaptă să fie luate decizii definitive pentru moment.

Una din chestiunile ce trebuie tranşate rapid este dacă va mai fi organizată Adunarea Generală Anuală, programată pentru data de 24 aprilie, a adăugat sursa citată.

Chiar dacă loveşte toţi constructorii auto, pandemia de coronavirus afectează în mod deosebit Renault, având în vedere că 2019 a fost un an dificil pentru proprietarul Dacia. După prăbuşirea fostului director general Carlos Ghosn, constructorul francez a suferit o degradare a performanţelor financiare anul trecut, la fel ca şi partenerul japonez Nissan, ceea ce i-a obligat pe cei doi aliaţi să pregătească un plan drastic de economii în valoare de două miliarde de euro pe trei ani.

Guvernul francez, care deţine o participaţie de 15% la Renault, a anunţat că va sprijini marile companii franceze prin orice mijloace necesare şi a evocat chiar şi posibilitatea naţionalizărilor, însă până acum nu a luat nicio măsură concretă şi nici nu a precizat care sunt firmele vizate.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Automobile Dacia a întrerupt joi producţia la uzinele din Mioveni, până pe data de 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi vor fi în şomaj tehnic.

"Compania anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale", se arată într-un comunicat al Dacia.

Angajaţii şi partenerii de afaceri vor fi informaţi despre activităţile Groupe Renault România şi despre reînceperea producţiei prin intermediul canalelor de comunicare ale companiei. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO