REUTERS: Acţiunea SIF Moldova mai creşte cu 10% în 12 luni

Creşterile bursiere din ultimele zile au redus din potenţialul de apreciere al acţiunii SIF Moldova (SIF2) până la +9,81%. Preţul ţintă la SIF2 este de 1,51 lei / acţiune, potrivit estimării medii a analiştilor consultaţi de Reuters, citată în raportul pe care casa de brokeraj Tradeville l-a trimis redacţiei ECONOMICA.NET.
REUTERS: Acţiunea SIF Moldova mai creşte cu 10% în 12 luni

Acum o lună, analiştii SSIF Broker Cluj Napoca estimau un preţ ţintă de 1,696 lei / acţiune SIF Moldova (simbol bursier SIF2) şi urcau recomandarea de la PĂSTREAZĂ la CUMPĂRĂ.

Preţul ţintă estimat atunci era cu peste 22% mai mare decât cel pe care acţiunile SIF Moldova (SIF2) îl înregistra în piaţă, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

SIF2 va plăti, în 2013, un dividend de aproximativ 0,14 lei / acţiune, din profitul pe care îl va fi realizat în 2012, potrivit raportului trimis de casa de brokeraj Tradeville redacţiei ECONOMICA.NET.

SIF Moldova a raportat, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 131,2 milioane de lei (0,2527 lei/acţiune), cu 83,3% mai ridicat în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Principala sursă de venituri a reprezentat-o vânzarea de active, dintre tranzacţiile făcute de SIF2 în primele şase luni ale anului remarcându-se vânzarea a aproximativ 6,73 milioane de acţiuni BRD şi 438,155 acţiuni Erste Bank, societatea intenţionând să îşi reducă treptat expunerea pe sectorul financiar“, spune raportul de companie emis de Tradeville.

Profitul net al SIF2 a crescut până la 128,8 milioane de lei, cu 284% în 30 iunie 2012, faţă de câştigul din urmă cu un an.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări, şi pot fi modificate mai devreme de 12 luni, dacă intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
Valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii era de 92,478 de miliarde de lei, la sfârşitul anului 2021, înregistrând o creştere de aproximativ 19% fata de anul anterior......
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori italieni
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori ...
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, parte a grupului Pavăl Holding, intenționează să preia Euro Cărămida ...
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" utilizate în Primăria Capitalei, ...
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi un număr de 120-140 de tancuri într-un 'prim val' de livrări din partea unei coaliţii de 12 state, a ...