Macron pledează de mult timp pentru o uniune europeană a pieţelor de capital, argumentând că actuala fragmentare a sectorului bancar din regiune este un obstacol pentru dezvoltarea regiunii, conform sursei.

Întrebat dacă, de exemplu, ar fi dispus să accepte vânzarea Societe Generale din Franţa către Santander din Spania, Macron a spus: „A face tranzacţii ca europeni înseamnă că avem nevoie de consolidare ca europeni”, informează sursa.

Macron a spus că nu ar fi fericit dacă compania petrolieră franceză Total şi-ar muta listarea principală în Statele Unite, dar a remarcat că până acum există doar zvonuri, relatează agenţia de presă menţionată.

Comentariile lui Macron au venit în aceeaşi zi în care a primit directori generali de companii din întreaga lume la summitul anual „Alege Franţa” de la Palatul Versailles, transmite sursa.

Aceştia s-au angajat să investească un total de 15 miliarde de euro (16,17 miliarde de dolari) în economia franceză, un record pentru acest eveniment, notează Reuters.

Preşedinţia franceză a declarat că investiţiile includ 56 de proiecte de afaceri diferite şi ar putea duce la crearea a 10.000 de locuri de muncă, conform sursei.