Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters

Odată cu accelerarea dezvoltării și producției de mașini electrificate Renault va elimina până la 2.000 de locuri de muncă în Franța.
Robert Stan - vin, 17 sept. 2021, 12:30
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța - Reuters

Agenția Reuters scrie că grupul Renault este nevoit să reducă aproximativ 2.000 de posturi din zonele de inginerie și suport, însă va angaja în alte poziții necesare pentru dezvoltarea de mașini electrificate.

În perioada următoare, grupul francez care se recuperează cu greu după pierderile majore înregistrate anul trecut, a anunțat că va discuta cu sindicatele despre noul program de disponibilizări.

Compania franceză notează, conform Reuters că „în general, compania va crea 500 de noi locuri de muncă nete”. Asta pentru că deja a angajat 2.500 de persoane în diferite funcții necesare pentru a produce nouă noi modele de mașini în Franța.

La fel ca rivalii săi, Renault încearcă să-și mărească oferta de mașini electrice, iar noile angajări vor ținti dezvoltarea și producția de baterii și noi surse de energie.

Renault Megane, primul exponent 100% electric al Renaulution

Renault a prezentat cu cîteva zile în urmă, la IAA Mobility din Munchen, noul Megane E-Tech Electric, un vehicul pe care francezii par să îl considere mai degrabă computer decât automobil.

Tot atunci, Luca de Meo, CEO al grupului francez, a declarat că în trecut „întegul grup a țintit ideea de a urca pe primul loc din lume la vânzări. Chiar s-a ajuns la asta. Dar pentru atingerea acestui scop n-am câștigat premiul Nobel și nici nu a fost mai bine pentru companie. Eu, cu ideea de a ținti profitul fără a plusa nebunește pe vânzări, nu vreau să transform Renault într-o marcă de nișă. Cred însă că trebuie să echilibrăm țintele de volum cu cele de valoare. Trebui să adaptăm capacitatea de producție la cererea reală. Când am venit eu la Renault ținta era atingerea unor vânzări de 5,5 – 6 milioane de unități vândute. Asta în timp ce, chiar și în cel mai bun an al nostru, am ajuns la doar 3,9 milioane. Acum încercăm să echilibrăm compania din toate punctele de vedere. Nu vreau să promitem că ajungem la stele și să aselenizăm doar pe lună. Nu mă interesează țintele de vânzări. Eu vreau să fac bani. (…) Renault este ca o echipă de fotbal glorioasă care a dispărut din top pentru câteva sezoane, dar spiritul de echipă mare, atitudinea de învingător, au rămas.”

Te-ar mai putea interesa și
4,7 milioane de tone de alimente au plecat din porturile ucrainiene după semnarea acordului internaţional
4,7 milioane de tone de alimente au plecat din porturile ucrainiene după semnarea acordului internaţional
Un număr total de 211 nave, având la bord 4,7 milioane de tone de produse agricole, au plecat din porturile ucrainene de la Marea Neagră, de la semnarea acordului internaţional intermediat de ONU......
Rolls Royce a prezentat în România două „noi interpretări ale etalonului luxului automobilistic”
Rolls Royce a prezentat în România două „noi interpretări ale etalonului luxului automobilistic”
Modelele de lux Rolls Royce Phantom Series II și Ghost Black Badge au fost prezentate în România, acestea fiind destinate ...
„În România nu se poate trăi cu salariul minim” ministrul Muncii.  În prezent, salariul minim brut este de 2.550 de lei.
„În România nu se poate trăi cu salariul minim” ministrul Muncii. În prezent, salariul minim brut este de ...
Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate trăi ...
Alegeri Italia: A început votul pentru alegerea noului parlament
Alegeri Italia: A început votul pentru alegerea noului parlament
Italienii au început să voteze duminică dimineaţă pentru a-şi alege noul parlament, un scrutin pe care se aşteaptă ...