Reuters vede Biofarm cu ochi mai buni decât Erste. Preţ ţintă cu 3 bani mai mare

Preţul ţintă al acţiunilor Biofarm a fost stabilit de analiştii Thompson Reuters la 0,22 lei / titlu, cu 3 bani mai sus decât estimarea de acum o lună făcută de Erste Group Research. Biofarm a înregistrat performanţe în creştere în Semestrul 1, potrivit raportului firmei de brokeraj Tradeville, trimis redacţiei ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - mie, 17 oct. 2012, 08:30
Reuters vede Biofarm cu ochi mai buni decât Erste. Preţ ţintă cu 3 bani mai mare

Azi înainte de prânz, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), acţiunile Biofarm Bucureşti (BIO) se cumpărau cu 0,203 lei / titlu, preţ la care valoarea de piaţă a companiei este de peste 222,2 milioane de lei.

Reuters mai estimează pentru finele anului în curs un profit net de 0,02 lei / pe acţiune, comparativ cu cel obţinut în 2011, de 0,01 lei, mai notează analiştii firmei de brokeraj Tradeville în raportul de companiei dedicat producătoarei de medicamente, pe care l-a trimis redacţiei ECONOMICA.NET.

Afacerile Biofarm Bucureşti (BIO) au crescut, în Semestrul 1 faţă de aceeaşi perioadă din 2011, cu 7% până la 52,9 milioane de lei, iar profitului net cu 13% până la 12,3 milioane de lei.

„Unul dintre factorii cu influenţă pozitivă asupra rezultatelor a fost creşterea cantitativă, dar mai ales valorică, a vânzărilor la export. Pe plan extern, compania este prezentă în nouă ţări, cu o pondere, în 2011, de 2,7% în cifra de afaceri“, mai scriu analiştii Tradeville în raportul lor.

Acum o lună, Erste Group Research a tăiat din preţul ţintă pe următoarele 12 luni, al acţiunilor Antibiotice Iaşi, ca şi din cel al Biofarm Bucureşti, din cauza restanţelor de plată din sistem, dar şi a dificultăţilor suplimentare ale taxei clawback. Antibiotice a fost retrogradată de la recomandarea „PĂSTREAZĂ“ la „DIMINUEAZĂ“.

Totodată, spre deosebire de companiile farmaceutice maghiare, cele româneşti nu profită la fel de mult, sau mai deloc de piaţa Rusiei.

Durata de încasare a creanţelor, de 136 zile, deşi în creştere, este „redusă în comparaţie cu competitorii firmei“, mai spune Tradeville.

Prin taxa clawback statul ia înapoi circa 30% din banii pe care îi dă pe medicamentele generice, prin casele de sănătate. Taxa ar putea scădea spre 20%, dacă Guvernul va schimba modul de calcul, eliminând TVA din calcule, conform promisiunilor.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele12 luni, cesetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări, şi pot fi modificate mai devreme de 12 luni, dacă intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...