1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

After Business

Revista Jazz Compas și ARCUB prezintă o noua ediție a concertelor Jazz Compas Live

Revista Jazz Compas organizează, la Sala Arcub din Bucureşti, o seară cu două concerte şi cei mai apreciaţi artişti români şi internaţionali: SORIN ZLAT TRIO – Monaco Jazz Grand Prize Winner și MIRCEA TIBERIAN & NADIA TROHIN cu programul "La margine de Bucureşti".

25 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Cele două recitaluri vor  avea loc pe 28 februarie 2014, orele 20:00 şi 21:00. 'Jazz Compas Live' va continua cu un party de jazz desfăşurat în foaierul sălii Arcub.

MONACO JAZZ GRAND PRIZE – Sorin Zlat Trio

Premiul a fost recent câştigat de pianistul român în decembrie 2013. "Jazz-ul mi-a fost insuflat încă din copilărie" povesteşte Sorin Zlat. Debutul său a fost premiat la concursul internaţional de la Târgu Mureş din anul 2009, unde a obţinut Marele Premiu, după care au urmat un şir de alte premii obţinute: Marele premiu la concursul de jazz de la Sibiu 2010, marele premiu la concursul internaţional Europafest 2011, premiul pentru cea mai buna trupă şi cel mai bun solist la concursul internaţional de jazz GETXO – Spania 2011, premiul special al juriului la concursul internaţional de jazz Belgia în 2012, premiul pentru cea mai bună trupă la concursul Johnny Răducanu 2013, şi, cel mai de renume premiu obţinut la concursul internaţional de jazz pentru solişti de la Monaco (unde au participat 200 de concurenţi din toată lumea) – marele premiu şi premiul publicului, o performanţă notabilă pentru scena românească de jazz instrumental. Alături îi vor fi Răzvan Cojanu un contrabasist de top la ora actuală, cunoscut şi din colaborările cu Petrică Andrei, Marius Vernescu şi îl veţi putea revedea pe redutabilul baterist Claudiu Purcărin.  SORIN ZLAT TRIO anunţă o performanţă de excepţie. Ora de începere 20:00

MIRCEA TIBERIAN & NADIA TROHIN – La margine de Bucureşti

Descris ca fiind o călătorie muzicală în timp şi spaţiu, „La margine de Bucureşti" propune o readucere în actualitate a unor hituri din muzica pop românească din perioada interbelică, a unor nemuritoare şlagăre dedicate farmecului secret, atmosferei aparte a Bucureştiului de altă dată, oraş-grădină supranumit „micul Paris". Jazzman de referinţă, pianist, compozitor şi profesor, Mircea Tiberian va fi acompaniat de Nadia Trohin, o voce unică şi o prezenţă carismatică, în spectacolul numit „La margine de Bucureşti ". Discul cu această muzică s-a bucurat de un mare succes fiind o producţie inedită în industria acestui gen în România. Un concert în care lui Mircea Tiberian şi Nadiei Trohin li se va alătura ca invitat special şi saxofonistul Cătălin Milea. Înainte de începerea concertului, Mircea Tiberian va prezenta fanilor de jazz ultima sa carte apărută recent la editura Nemira numită "Sunetul de referinţă", despre care acesta spune: " [...] volumul conţine  în formă concentrată aproape tot ce ştiu despre muzică." La lansarea cărţii vor fi prezenţi Florian Lungu şi alţi invitaţi supriză. După evenimentul de lansare vă invităm să trăiţi o aventură muzicală cu MIRCEA TIBERIAN & NADIA TROHIN – La margine de Bucureşti. Ora de începere 21:00

Accesul publicului în sală se va face începând cu orele 19:30, iar concertele încep de la orele 20 şi 21.

Participanţii la Jazz Compas LIVE vor putea participa la concursul cu premii organizat în seara evenimentului. Mai mult info pe www.jazzcompas.com.

După concerte, seara va continua cu un party de jazz în foaierul Sălii Arcub. Jazz Compas Live organizează sesiuni lunare extraordinare de concerte, conferinţe, workshopuri, audiţii şi întâlniri cu artişti români şi străini.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO