Revolut vinde asigurări în România. “Ne propunem să devenim un „ghișeu unic digital” pentru nevoile de asigurare”- Gati, coordonator global Asigurări Revolut

Asigurările de călătorie sunt vândute deja prin aplicaţiile Revolut, completate în 2020 de un plan de asigurări şi de o poliţă de protecţie pentru animale în 2022, arată Balazs Gati coordonatorul global al echipei Asigurări Revolut, într-un  interviu acordat Economica.net. Şeful Asigurărilor Revolut spune că îşi doreşte ca Revolut să ofere curând orice tip de asigurare. Numărul clienţilor care au cumpărat asigurări prin Revolut în România în trim I 2002 a fost cu 13.000 de clienţi mai mare decât cel din 2021. La nivel global, Revolut lucrează momentan cu Allianz şi Ergo TIS.
Gabriela Ţinteanu - Dum, 03 iul. 2022, 22:03
Revolut vinde asigurări în România. “Ne propunem să devenim un „ghișeu unic digital” pentru nevoile de asigurare”- Gati, coordonator global Asigurări Revolut

Asigurările vândute prin Revolut sunt serviciu integrat în aplicaţie, în abonamentul plătit de fiecare client, iat gestionarea acestora se face tot din aplicaţie. După cum arată Balazs Gati, Revolut a oferit asigurări de călătorie pe piaţa din România încă de la lansarea sa, în 2018, pentru clienţii Premium şi Metal.

În 2020, a fost lansată protecţia  pentru rambursarea sau anularea biletelor la evenimente, simultan cu lansarea noului plan numit Plus. În februarie 2022 a fost introdusă poliţa de asigurare de sine stătătoare pentru protecţia animalelor, oferit momentan doar în Marea Britanie, dar care va intra în curând şi în România.

Revolut este hotărât să perturbe spațiul asigurărilor aducând clienților săi soluții de asigurare pe care aceștia chiar le solicită, să devină un ghişeu digital unic, prin care să poţi să îşi cumoperi inclusiv RCA, pentru casă sau echipamente şi alte dispozitive. 

De altfel, potrivit unui studiu realizat de Reveal Marketing pentru Revolut în luna iunie, asigurarea de sănătate figurează printre cele mai importante 3 servicii financiare pe care le-ar achiziţiona de la un fintech (aplicaţie sau platformă digitală), 21% dintre respondenţii la studiu indicând acest produs, la intenţia de achiziţie.

Pe locul cinci se află asigurarea de viaţă, cu 19% dintre răspunsuri şi următorul produs de asigurare aflat în top 10 este pensia privată (12%). Studiul a fost realizat în luna iunie, pe un eşantion reprezentantiv format din 1256 de respondenţi, cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban şi rural. Redăm răspunsurile la principalele întrebări ale interviului cu şeful global al Asigurărilor Revolut. 

Când a început oferta de asigurări Revolut în Romania şi cum este structurat departamentul care se ocupă de aceasta ?

Revolut a oferit asigurări de călătorie pe piața din România încă de la lansarea sa, în 2018, iar activitățile noastre sunt derulate de o echipă globală dedicată care gestionează oferta de asigurări pentru baza noastră de clienți. Asigurarea de călătorie este oferită clienților Revolut Premium și Metal și este subscrisă de Allianz. Aceasta include acoperirea pentru asistență medicală de urgență în străinătate, întârzieri ale zborurilor, întreruperi și anulări, bagaje pierdute, furate, deteriorate sau întârziate și multe altele. Includem, de exemplu, în pachetul nostru și acoperirea pentru cheltuielile cauzate de pandemii precum COVID-19.

În decembrie 2020, am lansat protecția pentru achiziții, protecția pentru rambursarea sau anularea biletelor la evenimente, simultan cu lansarea noului plan numit Plus. Oferim această acoperire complementară clienților Plus, Premium și Metal, iar serviciul este susținut de partenerii noștri Chubb și Wakam.

În februarie 2022, am introdus și protecția pentru animale de companie ca prima noastră ofertă de asigurare de sine stătătoare. În prezent, produsul este oferit doar clienților din Marea Britanie, dar avem de gând să îl introducem în alte țări SEE în următoarele luni. Produsul din Marea Britanie este subscris de partenerul nostru de asigurări ERGO TIS.

Care este potenţialul de piaţă în domeniul insurtech în CEE? Vedeţi aici nişte posibile evoluţii interesante pentru industria fintech, în această verticală?

Potențialul de piață pentru insurtech în Europa este semnificativ. Clienții din întreaga lume, inclusiv regiunea centrală și de est a Europei, caută propuneri de asigurare ingenioase, ușor de utilizat, transparente și la prețuri corecte.

Vedem că apar două tipuri principale de ”insurtechs”: cele care sunt specializate într-o anumită verticală, cum ar fi asigurarea auto sau asigurarea pentru animale de companie (acestea pot fi numite mono-linie) și cele care lucrează pe o serie de verticale, valoarea adăugată provenind din agregarea mai multor produse (multi-linie).

De asemenea, unele companii de asigurări bazate pe tehnologie se concentrează exclusiv pe inovarea în modelul lor de distribuție (adică, dezvoltarea unor trasee digitale fluide de integrare a clienților), în timp ce alții inovează în mai multe elemente ale lanțului valoric, inclusiv în privința subscrierii sau a gestionării daunelor și polițelor.

Revolut este hotărât să perturbe spațiul asigurărilor aducând clienților săi soluții de asigurare pe care aceștia chiar le solicită. Ne propunem să devenim un „ghișeu unic digital” pentru nevoile de asigurare, cu beneficii clare cu valoare adăugată pentru clienții noștri (de exemplu, prin oferirea de reduceri sau recompense în anumite categorii de cheltuieli). Aceasta înseamnă că, de-a lungul timpului, clienții Revolut vor putea să aleagă polițe de asigurare în multe verticale diferite, de la asigurări auto, la asigurări pentru casă, asigurarea animalelor de companie și a echipamentelor/ dispozitivelor.

În viitor, industria insurtech va trebui să-și demonstreze capacitatea de scalare, fiind în același timp capabilă să-și mențină diferențierea produselor/serviciilor. Insurtech-urile vor trebui să inoveze continuu în ceea ce privește subscrierea, folosind modele avansate, dar luând în considerare, în același timp, informații netradiționale atunci când evaluează riscul. Nu în ultimul rând, industria insurtech va trebui să îmbunătățească substanțial experiența clienților în timpul cererilor de despăgubire prin introducerea de automatizări în fazele de raportare și gestionare a daunelor, ceea ce ar face acest tip de servicii mult mai convenabile pentru clienți.

Ati lansat recent în UK asigurarea pentru animale de companie. Cum a primit piaţa acest produs? Când o vom vedea şi în România şi care este profilul de client pe care îl vizaţi?

Este un produs de asigurare foarte popular în Marea Britanie și vedem un potenţial uriaș în acest segment de piață. Cheltuielile veterinare sunt în creștere, iar numărul deținătorilor de animale de companie a crescut semnificativ în timpul pandemiei.

Asigurarea Revolut pentru animale de companie include acoperire pentru cheltuielile veterinare, dar și pentru situații precum: dispariția sau decesul animalului de companie, anularea sau reducerea vacanței din cauza sănătății animalului de companie și multe altele. De asemenea, oferim acces gratuit 24/7 la un veterinar digital.

Lucrăm mereu pentru a aduce mai multe produse și servicii clienților noștri de pe toate piețele, dar preferăm să nu stricăm surpriza.

Aveti cifre legate de evolutia acestui segment în cadrul companiei dvs?

În România, numărul de clienți a crescut cu aproximativ 13.000 în T1 2022 față de T1 2021, în timp ce la nivel global creșterea noastră a fost de 100.000 în aceeași perioadă față de anul precedent.

Carte de vizită

Balazs Gati este coordonatorul global al echipei Asigurări Revolut. S-a alăturat fintech-ului britanic în ianuarie 2021. Anterior, Balazs a petrecut mai bine de 10 ani în cadrul companiei de consultanță McKinsey, unde a ajuns partener asociat în cadrul biroului din Londra. La McKinsey, Balazs a avut responsabilități legate de proiecte de consultanță financiară pentru clienți din Europa și SUA. Are o experiență bogată în asigurări digitale și servicii bancare, planificare strategică, operațiuni și optimizarea profitabilității. Balazs deține și un MBA la Harvard Business School.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Cinci proiecte de mediu, finanţate cu peste 1,5 milioane de lei prin Platforma de mediu pentru Bucureşti – Engie România
Cinci proiecte de mediu, finanţate cu peste 1,5 milioane de lei prin Platforma de mediu pentru Bucureşti – Engie ...
O finanţare ce depăşeşte 1,5 milioane de lei va fi destinată unui număr de cinci proiecte de mediu şi biodiversitate urbană, prin Platforma de mediu pentru Bucureşti, iniţiată de Fundaţia......
Cele mai bune credite ipotecare și de refinanțare de acum, din punct de vedere al dobanzii
Cele mai bune credite ipotecare și de refinanțare de acum, din punct de vedere al dobanzii
Platforma Mr. Finance a realizat o analiză complexă a celor mai bune credite ipotecare de pe piața românească, luând ...
BMW Seria 2 Gran Coupé și M5 Touring au intrat luna aceasta în producție la uzine din Germania
BMW Seria 2 Gran Coupé și M5 Touring au intrat luna aceasta în producție la uzine din Germania
În primele zile ale lui noiembrie 2024 BMW a anunțat intrarea în producție a modelului Seria 2 Gran Coupé la uzina din ...
Efectele alegerii lui Trump: Acțiunile Tesla explodează, cele ale companiilor chineze din energia verde au scăderi și de două cifre
Efectele alegerii lui Trump: Acțiunile Tesla explodează, cele ale companiilor chineze din energia verde au scăderi și ...
Indicele global al industriei regenerabile RENNIX, care include cele mai mari 30 de companii din noua industrie “verde”, ...