Revoluţie în educaţie: cele mai bune şcoli din lume, gratis online

Doi profesori de la Stanford au creat o platformă online pentru cele mai bune cursuri de la cele mai reputate universități din lume. Practic, oricine dorește are, acum, acces la cursurile școlilor Ivy League. Fără bani.
Iulian Enache - mie, 19 sept. 2012, 09:42
Revoluţie în educaţie: cele mai bune şcoli din lume, gratis online

 De zeci de ani, porțile celor mai bune universități din America se deschid din ce în ce mai greu, iar astăzi, șansele tale de admitere la una dintre aceste instituții prestigioase sunt mai mici decât au fost vreodată. În acest an, rata de acceptare la patru dintre cele opt școli Ivy League a fost atât de mică încât a stabilit un record al tuturor timpurilor. Daphne Koller și Andrew Ng, profesori la Stanford, au lansat Coursera în acest an, pentru a deschide aceste porți, relatează Tech Crunch.

 Această platformă oferă cadrul și servicii de găzduire pentru „cursuri deschise maselor online”, sau MOOCs (massively open online courses) și are ca scop să aducă, cu ajutorul Internetului, o educație de elită pentru public, în mod gratuit. În momentul lansării, când erau doar trei instituții implicate în proiect, acesta aproape că părea o nebunie. Dar universitățile văd Coursera drept o oportunitate de a experimenta cu studiile online și tehnici alternative de predare. La început, echipa Coursera trebuia să meargă și să se chinuie să stabilească parteneriate cu instituțiile de elită din America. 

 Acum, însă, nu mai este cazul, conform anunțului făcut, astăzi, de Coursera. Instituțiile se alătură masiv proiectulu: 17 noi universități au intrat pe platformă, ceea ce înseamnă că, în prezent, platforma Coursera găzduiește circa 200 de cursuri de la 33 de școli, atât din Statele Unite, cât și din restul lumii, care acum ajung la peste 1,3 milioane de studenți din lume.

Coursera încearcă să se diferențieze de restul de inițiative bazate pe cursuri online urmărind doar cele mai reputate departamente, cursuri și concentrații din universitățile americane, pe care le pun online și le deschid maselor.

 Noile instituții din proiect, care s-au adăugat acestuia astăzi sunt The Berklee College of Music, Brown University, Columbia University, Emory University, Hebrew University din Ierusalim, University of Science and Technology din Hong Kong, Mount Sinai School of Medicine, The Ohio State University, University of British Columbia, University of California, Irvine, University of Florida, University of London, University of Maryland, University of Melbourne, University of Pittsburgh, Vanderbilt University și Wesleyan University.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...