1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Revoluţie în retail. Profi a deschis primul supermarket mobil

Profi Rom Food, compania deţinută de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors care opereză lanţul de supermarketuri Profi, a inaugurat astăzi primul magazin modular din sud-estul Europei. Magazinele îşi pot ajusta mărimea şi se pot muta foarte uşor.

11 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

Profi Rom Food, numărul doi pe piaţa de retail alimentar din România pe segmentul de supermarketuri, a inaigurat astăzi la Sighisoara primul magazin modular din sud estul Europei, potrivit unui comunicat al companiei.  Magazinul, construit cu ajutorul unei tehnologii inovatoare, poate fi mărit, micşorat sau mutat în funcţie de nevoile retailerului. "Ne aflăm în faţa unui mare salt înainte în retail: am creat o noua tehnologie prin care vom putea ridica magazine cu format ideal în locuri până acum inaccesibile retailului modern," a declarat Pawel Musial, directorul general al PROFI Rom Food. "Noutatea absolută este că aceasta tehnologie ne permite nu doar să construim magazine aproape oriunde, ci şi să le mărim sau sa le micşorăm în funcţie de nevoi într-un timp foarte scurt. "

Datorita acestei calitati, de exemplu, un magazin amplasat într-o zona unde numărul clienţilor ajunge să se dovedeasca insuficient pentru operare profitabilă la mărimea actuala, nu va mai trebui închis, ci doar redimensionat în concordanţă cu puterea de cumparare a zonei. 

Oficialii companiei susţin că noul concept românesc se va extinde puternic atât în cadrul reţelei PROFI din ţară, cât şi în reţelele altor retaileri din România şi din străinatate. "Un magazin modular se construieste de la zero în doua până la patru săptămâni, ceea ce îl face deosebit de atractiv şi din perspectiva chiriilor ridicate care trebuie plătite oricum chiar din momentul preluării terenurilor," a aduagat Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al magazinelor PROFI.

Primul magazin modular este amplasat la Sighisoara, pe Str. Rozelor nr.1 a., într-o zona pana acum inaccesibilă retailului modern, pe locul unei foste pieţe de cartier. El are o suprafata totala de 327mp, cu o sala de vânzări de 200 mp.

Având 227 de magazine şi peste 5500 de angajati, PROFI ţinteşte să ajungă la aproximativ 400 de magazine în urmatorii ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO